Educiramo poduzetnike - HPB - Hrvatska poštanska banka

Educiramo poduzetnike

Pokrenuti vlastiti posao nije lako – kao ni bilo koji početak. U tome svakako pomaže znanje i dobra informiranost. Kako bismo svim mladim poduzetnicima, posebno malim i srednjim te početnicima pomogli da se što uspješnije snađu u financijskom labirintu pokrenuli smo novi projekt financijske pismenosti namijenjen upravo njima.

Prilozi 'HPB za financijsku pismenost' emitiraju se na Novoj TV u poslovnom magazinu Informer gdje HPB-ovi stručnjaci-bankari savjetuju kako se što jednostavnije snaći u svijetu financija, a možete ih vidjeti i na našim stranicama. 

Digitalno bankarstvo - Zagreb, 4. rujna 2017.

Digitalne tehnologije poslovanje s bankama mijenjaju iz korijena i sve više poslova se seli na nove  kanale i u virtualne poslovnice. Klijente pak uz mobilnost i jednostavnost, zanima učinkovitost koja je iznimno važna i za poslovne financije odnosno vođenje biznisa.  

više
Financije za obrtnike - Zagreb, 21. kolovoza 2017.

U poslovanju s bankom obrtnici su 'na granici' između trgovačkih društava i građana te imaju karakteristike i jednih i drugih. Kako usklađuju poslovne i osobne financije? 

više
Poduzetnički paketi - Zagreb, 7. kolovoza 2017.

Suvremeno poslovanje i brzo, jednostavno i uspješno snalaženje u vođenju posla zahtijeva određeni broj bankarskih i nebankarskih usluga. Koliko će ih pojedino poduzeće ugovoriti ovisi o  vrsti i veličini biznisa, dinamici poslovanja, preferiranom načinu plaćanja, specifičnim zahtjevima, a bogata ponuda banaka pokriva sve potrebe klijenata ili im se brzo prilagođava.   

više
Žene u svijetu poduzetništva - Zagreb, 24. srpnja 2017.

Žene sve češće pokreću i vode vlastite biznise i taj je trend vidljiv i u Hrvatskoj. Poduzetnice istražuju nova tržišta, dobro su informirane o biznisu za koji se pripremaju i koriste različite fondove i potpore koji su im na raspolaganju. 

više
Pokazatelji (pre)zaduženosti - Zagreb, 11. srpnja 2017.

Zlatno pravilo financiranja glasi: dugoročna ulaganja iz dugoročnih izvora, kratkoročna iz kratkoročnih pri čemu je poželjno da se dio obrtnih sredstava financira iz dugoročnih izvora kako bi se stvorila rezerva sigurnosti.

više
Upravljanje likvidnošću - Zagreb, 26. lipnja 2017.

Kredit za tekuću likvidnost treba biti usklađen s potrebama poduzeća i novčanim priljevima, a najčešće se koristi kratkoročni kredit na rok do 1 godine 

više
Instrumenti osiguranja kredita - Zagreb, 14. lipnja 2017.

Instrumenti osiguranja ovise o vrsti i ročnosti kredita, a banke određuju okvir prihvatljivih instrumenata vodeći računa o kreditnoj sposobnosti poduzeća.

više
Kako izračunati kreditni potencijal - Zagreb, 29. svibnja 2017.

Osnova za provjeru otplatnog potencijala je projekcija novčanog toka jer prikazuje sposobnost poduzeća da uredno plaća obveze  

više
Što pokazuju vaši financijski izvještaji - Zagreb, 26. svibnja 2017.

Jeste li likvidni, koliko ste zaduženi, pazite li na ravnotežu izvora i imovine… detalji su koje banke gledaju u financijskim izvještajima  

više
Pripreme za investicijski kredit - Zagreb, 29. travnja 2017.

Dobrim pripremama uz savjete bankara skratit ćete put do investicijskog kredita i izbjeći vraćanje kreditnog zahtjeva na doradu

više