eBankarstvo

HPB uspješno završila operativno pripajanje Nove hrvatske banke

3. 6. 2024.
HPB uspješno završila operativno pripajanje Nove hrvatske banke
Dostupne sve usluge klijentima na svim kanalima

Hrvatska poštanska banka uspješno je završila operativno pripajanje bivše Nove hrvatske banke čime je u cijelosti realizirana tehnička prilagodba sustava nakon prošlogodišnjeg pravnog pripajanja. Iznimno kompleksan i zahtjevan proces integracije odvijao se u dvije faze: pravnog pripajanja koje je uspješno privedeno kraju 3. srpnja 2023. i operativnog, odnosno, tehnološkog pripajanja koje je upravo završeno 3. lipnja 2024.    
 
Nakon radnog vikenda za veliki broj zaposlenika Banke i završne prilagodbe sustava, klijentima HPB-a su od ponedjeljka, 3. lipnja 2024. dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima. Isplata redovnih mirovinskih primanja omogućena je ranije nego što je najavljeno, u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. a, od srpnja se nastavljaju isplate prvog dana u mjesecu.  
  
„Zahvaljujem svim našim klijentima na povjerenju, strpljenju i razumijevanju, a timovima Banke na iznimnom angažmanu tijekom cijelog perioda integracije Nove hrvatske banke kao jednom od naših najvažnijih projekata. HPB je pokazala kako je spremna prihvatiti tržišne prilike i uspješno se nositi s razvojnim aktivnostima za svoj daljnji, intenzivni rast s ciljem što snažnije potpore građanima i gospodarstvu Hrvatske“, izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a.   
 
Imovina HPB-a na kraju prvog tromjesečja 2024. iznosi 6,8 milijardi eura, a po tržišnom udjelu Banka je od kraja 2023. pozicionirana među pet najvećih banaka u Hrvatskoj čime je ostvarila jedan od svojih srednjoročnih strateških ciljeva. HPB posluje u 67 centara, 12 regionalnih centara i  raspolaže mrežom s više od 600 bankomata pružajući podršku blizu 600 tisuća klijenata.   
 
Završetak operativnih aktivnosti integracije omogućit će preusmjeravanje značajnih financijskih, ljudskih i informatičkih resursa na ubrzani razvoj i nastavak izgradnje još snažnije i modernije hrvatske banke.  
 
Na internetskoj stranici www.hpb.hr objavljujemo sve relevantne informacije vezane uz pripajanje Nove hrvatske banke, a za pitanja klijenata na raspolaganju je i Kontakt centar na [email protected] te na besplatnom broju telefona 0800 472 472. 
 
  
Povratak na novosti