eBankarstvo

Obavijest o kolačićima na mrežnoj stranici www.hpb.hr

Kolačići (eng. cookies) su male datoteke (informacije) koje se pohranjuju na Vaše računalo, tablet ili mobilni telefon, te u pravilu spremaju postavke korisnika za određenu stranicu ili omogućuju neke napredne funkcionalnosti na mrežnoj stranici. Na našim stranicama koristimo kolačiće kako bismo Vam osigurali vrhunsko korisničko iskustvo i sigurnu online okolinu.   

 

Neophodni kolačići


Neophodni kolačići su oni bez kojih naša stranica ne bi mogla ispravno funkcionirati. Ti kolačići omogućuju ispravan rad mrežne stranice, bilježe koje ste postavke kolačića odabrali te sprječavaju određene zlonamjerne radnje na našim stranicama i tako osiguravaju sigurno okruženje za unos podataka u online obrasce. 
 
Naziv Domena Vrijeme pohrane Svrha korištenja
ASP.NET_SessionId .hpb.hr Za vrijeme sesije Omogućuje ispravan rad mrežne stranice.
gd-cookieOptions .hpb.hr 180 dana Bilježi odabir korisničkih postavki u alatu za postavljanje kolačića.
_GRECAPTCHA .google.com 180 dana Antispam zaštita prilikom unosa podataka u online obrasce.
  

Statistički kolačići


Statistički kolačići prikupljaju anonimne podatke o načinu na koji korisnici koriste internetske stranice. Na osnovi prikupljenih podataka izrađuju se agregirani, anonimizirani statistički izvještaji koji se koriste za optimizaciju funkcionalnosti i korisničkog iskustva. Na primjer, statistički kolačići mogu pratiti broj posjeta, trajanje posjeta i koje stranice korisnici najčešće posjećuju. Ovi podaci mogu pokazati koje dijelove internetske stranice treba poboljšati ili koji sadržaji su najpopularniji među korisnicima. Statistički kolačići u pravilu ne prikupljaju osobne podatke i služe isključivo za anonimnu analizu i izvještavanje.
 
Na našim internetskim stranicama trenutno ne koristimo statističke kolačiće.
 

Funkcionalni kolačići


Funkcionalni kolačići omogućuju internetskim stranicama da zapamte korisničke preferencije i pruže napredne funkcionalnosti poput personalizacije sadržaja i lakšeg pristupa. Oni poboljšavaju korisničko iskustvo, ali nisu nužno potrebni za osnovno funkcioniranje stranice. Na primjer, funkcionalni kolačići mogu zapamtiti vašu odabranu jezičnu postavku, omogućiti gledanje video sadržaja bez stalnog učitavanja ili omogućiti korištenje online chat podrške na web stranici.
 
Na našim internetskim stranicama trenutno ne koristimo funkcionalne kolačiće.