eBankarstvo

Strukturirani proizvodi

Novi investicijski proizvodi u HPB-u.
Strukturirani proizvodi

HPB nudi nove sofisticirane investicijske proizvode – strukturirane proizvode.
 

U želji da svojim klijentima ponudimo sofisticirane financijske instrumente prilagođene specifičnim potrebama i željama klijenata, zanimljive i inovativne te u skladu s trendovima na svjetskim tržištima kapitala Hrvatska poštanska banka je proširila svoju ponudu investicijskih usluga.
U okviru usluge investicijskog savjetovanja koju pružaju naši kvalificirani investicijski savjetnici od sada su Vam na raspolaganju STRUKTURIRANI PROIZVODI.

Strukturirani proizvodi pružaju različite mogućnosti: zaštitu glavnice, potencijalno veću zaradu, fiksni period ulaganja, diverzifikaciju rizika i sl..

Strukturirani proizvodi

  Prilagodba specifičnim željama i potrebama investitora
  Optimizacija rizika i povrata
  Potencijal zarade prati kretanja cijena na svjetskim tržištima kapitala

Što su strukturirani proizvodi?

Strukturirani proizvodi su financijski instrumenti čija vrijednost je vezana na kretanje cijene temeljne imovine , a isplata glavnice i prinosa ovisi o unaprijed definiranim uvjetima.
Temeljna imovina može uključivati dionice, obveznice, indekse, robe, valute, kamatne stope, košarice dionica, košarice indeksa kao i kombinaciju svega navedenog.
Strukturirani proizvodi smatraju se složenijim (kompleksnim) ulaganjima koji ulagatelju omogućuju specifičan međuodnos prinosa i rizika, tj. sudjelovanje u pripadajućem dobitku uz određenu zaštitu od rizika.
Hrvatska poštanska banka trenutno nudi mogućnost ulaganja u strukturirane proizvode s garancijom glavnice:
  • Ulaganje u dioničko tržište uz djelomičnu zaštitu glavnice ulaganja (u slučaju pada cijene proizvoda ispod početne cijene u trenutku dospijeća proizvoda)
  • Prinos bez ograničenja
  • Jednostavna diverzifikacija i ograničavanje rizika (temeljna imovina sastoji se od atraktivnih i etabliranih dioničkih indeksa)
  • Trajanje proizvoda – 3 do 5 godina
  • Valuta – EUR ili USD

Kako ih kupiti? - Trebate više informacija?

Banka nudi strukturirane proizvode putem usluge investicijskog savjetovanja na nesamostalnoj osnovi koju pružaju investicijski savjetnici Banke.
Više informacija o konkretnoj ponudi strukturiranih proizvoda Klijenti mogu dobiti u komunikaciji s investicijskim savjetnicima u RADNO VRIJEME (8.30 -16.30 SATI):
  • upitom na e-mail: [email protected]
  • pozivom na broj telefona: 01/4805 028
  • u uredima Direkcije investicijskog bankarstva, Strojarska 20, Zagreb.

Naši investicijski savjetnici su tu da Vas informiraju i educiraju te savjetuju u slučaju interesa za kupnjom strukturiranih proizvoda.