eBankarstvo

30 GODINA HPB-a

30 GODINA HPB-a
Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj
 
Hrvatska poštanska banka u 2021. godini obilježava 30. obljetnicu poslovanja. Kroz povijest punu prekretnica HPB je kontinuirano tijekom svoja tri desetljeća jačala tržišnu prisutnost te izrasla u najdostupniju, modernu i  inovativnu banku, prepoznatljivu po ponudi kvalitetnih usluga i istaknutoj odgovornosti prema klijentima i zajednici.

HPB je danas jedna od najvažnijih kreditnih institucija u Hrvatskoj sa 546 tisuća klijenata, tržišnim udjelom od 5,5 posto i aktivom od 27,9 milijardi kuna, što je svrstava na šesto mjesto među bankama. Vodeći se svojom misijom, HPB pokreće nove inicijative i razvija projekte za podršku uspješnijem poslovanju, ugodnijem životu i izgradnji budućnosti svih građana. Jedan od primjera takvog projekta je i Banka u Pošti, kojim pružamo financijske usluge i u najmanjim i najudaljenijim mjestima koja imaju poštanski ured diljem Hrvatske. 

HPB je usmjerena na brzi nastavak digitalne transformacije prateći svjetske trendove i kreirajući inovativna rješenja za domaće tržište. Kao društveno odgovorna kompanija, vlastitim projektima podržavamo i promoviramo ekološku odgovornost te održivi razvoj i poslovanje. Posebno osmišljene aktivnosti HPB je tijekom 2021. posvetila onima zbog kojih postoji i posluje. Za svoje klijente razvijamo nove proizvode, realiziramo projekte financijske edukacije građana, volontiramo, pripremamo program donacija za one koji u svojim životnim izazovima trebaju našu podršku i mnogo drugih akcija. Zajedno s našim klijentima, ali i svim građanima Hrvatske obilježavamo ovu za nas posebnu godinu.  

Ponosni na naše zaposlenike zaslužne za sve što HPB stvara, zahvaljujemo na povjerenju klijentima i cijeloj zajednici jer samo zajedno možemo graditi bolju budućnost Hrvatske.
Darujemo koncerte
Darujemo koncerte
Izvrsnom turnejom Zagrebačkih solista 'Doživi harmoniju' HPB daruje koncerte građanima Hrvatske u skladu sa svim epidemiološkim uvjetima. Krenulo je u lipnju u Osijeku s nastavkom u Splitu, Rijeci i Varaždinu, koncertima na frekventnim gradskim lokacijama za brojne ljubitelje glazbe. 
Educiramo
U 2021. pokrenuli smo edukativni video serijal o bankarskim temama pod nazivom 'HPB za financijsku pismenost' kojim smo na našim društvenim mrežama omogućili jednostavnu i pristupačnu edukaciju za sve građane. Što trebamo znati o ulaganjima te kako odabrati pravi fond, prve su edukacije u ovom serijalu, a budućnosti digitalnog bankarstva također smo posvetili posebnu temu.
Educiramo
Volontiramo
Volontiramo
'Volontiramo za Hrvatsku', naziv je našeg projekta korporativnog volontiranja povodom obilježavanja 30. obljetnice HPB-a kojim pokazujemo da smo #zajednosnažniji. Naše volontiranje usmjeravamo na zajednicu i okoliš u nastojanju da pružimo trajni doprinos održivom razvoju i stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj u skladu s našom misijom.
Pošumljavamo
Sa sve većom odgovornošću brinemo o okolišu te smo pokrenuli ekološki projekt pošumljavanja Hrvatske 'Zasadi s HPB-om'. Svi možemo simbolično donirati za šume, a naši volonteri i stručnjaci Hrvatskih šuma sadit će diljem Hrvatske kako bismo ih obnovili za sve nas i za buduće generacije.
Pošumljavamo