eBankarstvo

Zasadi s HPB-om

Zasadi s HPB-om
Obilježavajući 30 godina poslovanja, Hrvatska poštanska banka u suradnji s Hrvatskim šumama provela je veliku ekološko-volontersku akciju Zasadi s HPB-om s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti šuma i njihova očuvanja.
U ovu društveno odgovornu inicijativu Banka je uključila i svoje klijente te sve građane da zajedno doprinesemo stvaranju zdravijeg okoliša za sve nas i za generacije koje dolaze! 


Projekt Zasadi s HPB-om provodio se od kolovoza 2021. do siječnja 2022. godine kroz dvije faze:
  • 1. 1. Do 29. studenog zajedno sa svim građanima Hrvatske prikupljale su se sredstva za kupnju sadnica
  • 2. 2. Tijekom prosinca 2021. i siječnja 2022. naši volonteri su uz stručnu pomoć Hrvatskih šuma sadili  diljem Hrvatske 
Projekt je rezultirao velikim interesom građana te je od kolovoza do studenog 2021. prikupljen iznos od preko 60 tisuća kuna donacija na što smo ponosni i zahvalni svima koji su sudjelovali u akciji. Hrvatska poštanska banka podržala je projekt ostatkom iznosa potrebnog za nabavu i sadnju 30 tisuća sadnica diljem Hrvatske, kako bi simbolično obilježila 30 godina svoga poslovanja.

HPB volonteri pošumljavali su u sedam županija diljem Hrvatske uključujući kontinentalni i priobalni dio zemlje. Na područjima Dugo Selo, Osijek, Karlovac, Bjelovar i Nova Gradiška sadile su se sadnice hrasta lužnjaka u svrhu vraćanja staništa autohtonim i visoko vrijednim vrstama, u priobalnom dijelu zemlje na području Biograda gdje je došlo do devastacije kulture uzrokovane požarima sadile su se autohtone sadnice primorski bor i pinija, a u Istri, na području Buzeta sadnicama bora i hrasta sanirala se i obnavljala šuma oštećena biotskim i abiotskim čimbenicima.
 
Zahvaljujemo svim klijentima i građanima koji su se svojim donacijama uključili u projekt pošumljavanja Hrvatske!
Kao pojedinci možemo učiniti mnogo, ali uvijek smo #zajednosnažniji.


Stvarajmo uvjete za bolji život u Hrvatskoj!


Zašto su nam šume važne?

Priopćenje: Zajednički projekt HPB-a i HŠ-a Zasadi s HPB-om, kolovoz 2021.

Priopćenje: Građani već uplatili više od 50.000 kuna donacija, za sada odabrane tri lokacije za pošumljavanje u sklopu akcije 'Zasadi s HPB-om, listopad 2021.

Priopćenje: Zasadi s HPB-om: 30 tisuća sadnica za 30 godina HPB-a, studeni 2021.