eBankarstvo

Građani već uplatili više od 50.000 kuna donacija

04.10.2021
Građani već uplatili više od 50.000 kuna donacija
Za sada odabrane tri lokacije za pošumljavanje u sklopu akcije 'Zasadi s HPB-om'

U prva dva mjeseca od početka akcije pošumljavanja Hrvatske svojim se donacijama pridružilo više od 600 građana
Ekološko-volonterski projekt 'Zasadi s HPB-om' koji Hrvatska poštanska banka provodi u suradnji s Hrvatskim šumama odlično napreduje te je upravo premašen iznos od 50.000 kuna donacija građana.
Sa zadovoljstvom objavljujemo da je akciju pošumljavanja Hrvatske koju je HPB u kolovozu 2021. pokrenula povodom obilježavanja svoje 30. obljetnice do sada podržalo više od 600 građana, a njihovi komentari koji nam stižu potvrđuju veliki interes za temu očuvanja šuma i svjesnost o važnosti brige za okoliš.
Zahvaljujemo svima koji su do sada sudjelovali uplatom donacija čime je već osigurana nabava više od 8.000 sadnica. Sredstva za kupnju sadnica prikupljaju se i dalje, do kraja studenog 2021. kada će se uplatama građana pridružiti i Hrvatska poštanska banka svojom donacijom.
Projekt 'Zasadi s HPB-om' traje od kolovoza 2021. do siječnja 2022. godine kroz dvije faze. U prvoj fazi prikupljaju se donacije uplatama na poseban namjenski račun u HPB-u pod brojem: HR9823900011599900005, a sredstva će u cijelosti i transparentno biti raspoređena za nabavu sadnica hrasta lužnjaka, primorskog i crnog bora te pinije. Tijekom zime, u drugoj fazi, slijedi sadnja kupljenih sadnica kojoj će pod stručnim vodstvom Hrvatskih šuma pripomoći volonteri HPB-a, u skladu s propisanim planovima gospodarenja. Za sada su, od strane stručnjaka Hrvatskih šuma određene tri lokacije. Prva je u priobalnom dijelu Hrvatske na području šumarije Biograd, a dvije u kontinentalnom - na području šumarija Dugo Selo i Stara Gradiška.
Akcija će i u nastavku uključiti i kontinentalnu te priobalnu Hrvatsku gdje će se sanirati neka od opožarenih područja, a o lokacijama kao i o svim drugim pojedinostima vezanima uz tijek i rezultate redovito ćemo informirati javnost.
U akciji mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, a donaciju je moguće uplatiti putem mobilnog bankarstva HPB-a odabirom izbornika „Više - Donacije“ te korištenjem internetskog bankarstva HPB-a, učitavanjem 2D barkoda kao i gotovinskim i bezgotovinskim uplatama u poslovnoj mreži Banke ili uredima HP-a.
Donatori sami biraju iznos donacije, a uplate se provode bez naplate bankarske naknade, osim uplata putem 2D barkoda izvršenih od građana koji nisu klijenti HPB-a.
Pozivamo svoje klijente i sve građane da nam se pridruže u zaštiti naših šuma i okoliša jer smo #zajednosnažniji.
Povratak na novosti