eBankarstvo

U HPB-u štednja građana u siječnju porasla oko 100 mil. kuna


I nakon uvođenja poreza na kamate na štednju od 1. siječnja 2015. građani vole štedjeti u bankamaNastavak rasta depozita građana početkom 2015. u Hrvatskoj poštanskoj banci dovoljno govori o tome kakav je stav klijenata nakon uvođenja poreza na kamate. Ukupna štednja stanovništva porasla je u siječnju za oko 100 milijuna kuna - povećava se i klasična oročena štednja, i otvorena štednja kao i dječja.


HPB ima konkurentne uvjete i nudi različite modele ulaganja kao i mogućnost promjene portfelja ulaganja u čemu će štednja ostati privlačan proizvod sama ili u kombinaciji s drugim opcijama ovisno o sklonostima određenog klijenta. Na nama je da klijentima pružimo cjelovite informacije i transparentno ponudimo adekvatne mogućnosti štednje i ulaganja.

S druge strane, stambena štednja ostaje privlačna zbog svojih specifičnosti - kamatnih stopa, vraćenih poticaja te stambenih kredita uz fiksnu stopu. U HPB Stambenoj štedionici očekuju povećanje broja sklopljenih ugovora, nastavak uplata postojećih štediša kao i nastavak pojačane kreditne aktivnosti.

Povratak na novosti