eBankarstvo

Potvrđena nova Uprava Hrvatske poštanske banke


Čedo Maletić i Dubravka Kolarić nova su Uprava Hrvatske poštanske banke, što je na jučerašnjoj sjednici potvrdio Savjet Hrvatske narodne banke.

Nadzorni odbor banke imenovao je 12. kolovoza Čedu Maletića za predsjednika i Dubravku Kolarić, za članicu Uprave Hrvatske poštanske banke te su po jučer dobivenom odobrenju Hrvatske narodne banke oni i preuzeli svoje funkcije.
Nova Uprava zalagat će se za trajni rast banke, uz uvažavanje načela sigurnosti i stabilnosti poslovanja, kao i za povećanje profitabilnosti.
Glavno usmjerenje banke bit će poslovanje s gospodarstvom, s još snažnijim naglaskom na praćenje srednjih i malih tvrtki i njihovih razvojnih projekata, kao i poslovanje s građanima.
Obzirom na ostvareni gubitak u prvih šest mjeseci od 85,4 milijuna kuna, nova Uprava ne očekuje ostvarenje pozitivnog rezultata poslovanja u 2009. godini. Međutim, poduzet će se sve kako bi se pozitivni trendovi počeli iskazivati već u 2010. godini, pri čemu se očekuje i odgovarajuća podrška vlasnika.

U svom petogodišnjem mandatu, koji bi mogao biti obilježen postupnim izlaskom iz recesije i oporavkom gospodarstva, novo vodstvo banke posvetit će se daljnjem rastu i razvoju banke, širenju poslovne mreže i distributivnih kanala, uključujući nove proizvode i usluge, uz istodobno brzo prilagođavanje promjenama u poslovnim procesima i okruženju.

"Cilj ove Uprave je učiniti sve kako bi banka bila prepoznata kao najsigurnije mjesto u kojem će klijenti čuvati svoju štednju i držati depozite, kao i mjesto gdje će hrvatski poduzetnici i građani najlakše zadovoljiti svoje potrebe za financiranjem. Kako bismo taj cilj i ostvarili, nužna je potpuna posvećenost Uprave, ali i svih zaposlenika banke kvaliteti usluge i težnja ka izvrsnosti u svim segmentima poslovanja." istaknuo je prilikom preuzimanja nove dužnosti Čedo Maletić, predsjednik Uprave HPB-a

 

Povratak na novosti