eBankarstvo

Mikrokreditiranje poduzetnika


U cilju poticanja i jačanja poduzetničke inicijative, a u sklopu mjera Vlade RH za gospodarski oporavak, HPB i HAMAG danas su potpisali sporazum o suradnji s ciljem provedbe mikrokreditiranja poduzetnika uz jamstvo HAMAG-a. HPB je prva banka koja se uključila u ovaj program.

Sporazumom kojeg su potpisali Čedo Maletić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke i Tomislav Kovačević, predsjednik Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, utvrđene su aktivnosti dviju institucija na poslovima kreditiranja i poticanja obrtništva i malog gospodarstva. U skladu s Programom, poduzetnicima će se odobravati krediti u iznosu do 200 tisuća kuna i rokom otplate do 5 godina, pri čemu će HAMAG jamčiti do 70 posto za pokriće glavnice kredita.

„U skladu sa svojim strateškim usmjerenjem, ulaganje u projekte malih i srednji poduzetnika smatramo jednim od ključnih čimbenika za oporavak domaćeg gospodarstva. Izuzetno nam je drago da se Hrvatska poštanska banka prva uključuje u program namijenjen najbrojnijem i najpropulzivnijem segmentu gospodarstva. Cilj ove suradnje je u najkraćem mogućem roku uz konkurentne uvjete na tržištu omogućiti našim poduzetnicima dodatna sredstva za ostvarenje njihovih projekata." izjavio je Čedo Maletić, predsjednik Uprave HPB-a prilikom potpisivanja Sporazuma.

Predsjednik Uprave HAMAG-a Tomislav Kovačević tom je prigodom rekao: „Ovim programom znatno će se ubrzati i olakšati financiranje poslovanja poduzetnika i on je samo jedna u nizu mjera koje HAMAG provodi u sklopu nedavno donesenog Vladinog programa za pojednostavljenje poslovanja subjekata malog gospodarstva. Obzirom na dosadašnju suradnju, drago mi je da upravo s Hrvatskom poštanskom bankom započinjemo provedbu ovog programa".

Detaljne informacije o Programu možete pronaći na ovom linku.

Povratak na novosti