eBankarstvo

MasterCard SecureCode


Hrvatska poštanska banka omogućuje svojim klijentima, korisnicima Maestro i MasterCard kartica, kupnju putem interneta uz najviši stupanj zaštite od neovlaštenog korištenja podataka s kartice putem 3-D Secure sustava.

3-D Secure i MasterCard SecureCode

3-D Secure je sustav koji omogućuje odobrenje internetskog plaćanja karticom samo ovlaštenom korisniku kartice i može se koristiti na svim internetskim prodajnim mjestima koja omogućuju plaćanje Maestro i MasterCard karticama i označena su oznakom MasterCard SecureCode:


Od uvođenja ove usluge, 17. kolovoza 2012. godine, plaćanje Maestro i MasterCard karticama Hrvatske poštanske banke putem interneta regulirano je na sljedeći način:

  • Korisnici MasterCard kartica mogu najviše 2 puta platiti putem interneta bez SecureCode-a, a ukoliko i nakon toga žele koristiti karticu za internetska plaćanja moraju aktivirati Secure Code uslugu
  • Korisnici Maestro kartica mogu plaćati putem interneta samo uz korištenje SecureCode-a

U nastavku pogledajte kako aktivirati 3-D Secure.

3-D Secure za korisnike tokena i mTokena Hrvatske poštanske banke

3-D Secure za korisnike lozinke

Internetski servisi za plaćanja karticama (PayPal, Amazon i drugi) i 3-D Secure korisnici

Plaćanja putem internetskih servisa kao što su PayPal, Amazon, Google Checkout i drugih, ne moraju nužno biti zaštićena putem 3-D Secure-a.

Preporučamo svim korisnicima da prije korištenja servisa detaljno prouče uvjete korištenja te da se obrate njihovim korisničkim službama za sva pitanja i nejasnoće. Ukoliko korisnik ne uspije dobiti odgovarajući odgovor, može se obratiti Hrvatskoj poštanskoj banci, ali u tom slučaju Hrvatska poštanska banka nije obavezna preuzeti odgovornost za bilo kakvu nastalu štetu.

Više informacija dostupno je putem besplatnog broja telefona 0800 472 472 (za pozive iz inozemstva: +385 1 4890 365).

Povratak na novosti