eBankarstvo

Imovina HPB Investa premašila milijardu kuna


Ukupna imovina otvorenih investicijski fondova kojima upravlja HPB Invest premašila je u travnju ove godine milijardu kuna. Najveći porast imovine i dalje ostvaruje HPB Global fond, čija je imovina u osamnaest mjeseci od osnutka uvećana s 10 na 429 milijuna kuna.

HPB Invest započeo je s radom prije godinu i pol dana s četiri fonda, a danas upravlja sa sedam otvorenih investicijskih fondova, od kojih su dva – HPB Alpha i ZM-1 fondovi s privatnom ponudom.

Najviši porast imovine zabilježio je HPB Global fond, uravnoteženi fond namijenjen dugoročnim ulagačima s umjerenom sklonosti riziku, dok ukupna imovina ostalih fondova iznosi: HPB Dioničkog fonda 194 milijuna kuna, HPB Alpha fonda 24,5 milijuna kuna, Novčanog fonda 60 milijuna kuna, Obvezničkog 45 milijuna kuna. HPB Dynamic je u osam mjeseci od osnutka svoju imovinu povećao za 269 milijuna kuna s time da je od veljače do travnja ove godine imovina fonda uvećana za 201 milijun kuna, odnosno sa 68 na 269 milijuna kuna. Imovina HPB ZM-1, najmlađeg investicijskog fonda u mjesec dana od osnutka povećana je za 6,5 milijuna kuna.

HPB Invest uskoro planira osnovati novi fond – HPB Titan, svoj osmi otvoreni investicijski fond.

Povratak na novosti