eBankarstvo

HPB uvela kratkoročne poduzetničke kredite za turizam


Hrvatska poštanska banka poduzetnicima nudi kratkoročne kredite za pripremu turističke sezone uz kamatnu stopu od 6,99%. U prva dva mjeseca 2014. krediti malim i srednjim poduzetnicima u HPB-u porasli 4%Hrvatska poštanska banka u ožujku 2014. uvela je kratkoročni kredit za pripremu turističke sezone namijenjen poduzetnicima odnosno trgovačkim društvima, obrtnicima i ostalim pravnim osobama koje imaju registriranu gospodarsku djelatnost vezanu uz turizam. Kredit je moguće realizirati u kunama sa ili bez valutne klauzule te u eurima, do iznosa od milijun kuna, odnosno protuvrijednosti u eurima i uz kamatnu stopu od 6,99 posto. Sredstva se mogu koristiti za nabavu roba i usluga s ciljem pripreme turističke sezone.


U HPB-u su krediti poduzećima tijekom 2013. porasli 9,1 posto, a ukupni kreditni portfelj Banke krajem godine iznosio je 13 milijardi kuna. Rast se nastavlja u 2014., posebno u kreditiranju malih i srednjih poduzeća gdje je u prva dva mjeseca zabilježen porast od 4 posto, što je za taj poduzetnički segment više nego u čitavoj prošloj godini.

HPB doprinosi razvoju hrvatskog turizma različitim kreditnim programima - uz novu kratkoročnu kreditnu liniju te postojeću dugoročnu za razvoj turističke djelatnosti namijenjenu poduzetnicima, Banka i građanima nudi kredite za pripremu turističke sezone.

Povratak na novosti