eBankarstvo

HPB: stambeni krediti u prvom polugodištu 2013. porasli 7,4%, ostali krediti 4,9%


HPB-ov portfelj stambenih kredita u kunama izjednačen je s portfeljem kredita uz valutnu klauzulu. HPB nikad nije odobravala kredite vezane uz švicarski franak.U prvih šest mjeseci 2013. godine stambeni krediti Hrvatske poštanske banke porasli su za 7,4 posto. Bruto kreditni portfelj stanovništva HPB-a u istom razdoblju porastao je za 5,2% i krajem lipnja iznosio je 3,95 milijardi kuna.

Ostali krediti stanovništvu porasli su 4,9 posto uz nastavak blagog povećanja umirovljeničkih kredita. I u prvom polugodištu 2013. zabilježen je trend rasta kredita za zatvaranje dugovanja po tekućim računima za što je HPB klijentima pravovremeno ponudila različite modele kako bi na najbolji mogući način upravljali osobnim financijama i odobrena prekoračenja imali pod kontrolom.

Posebnu pažnju zaslužuje nastavak rasta stambenih kredita koji su u HPB-u prošle godine porasli 27,6%. HPB je prije dvije godine ponudila stambene kredite u kunama, a na kraju prvog polugodišta 2013. portfelj tih kredita izjednačen je s portfeljem stambenih kredita uz valutnu klauzulu. Istodobno, u bankarskom sustavu udio kunskih stambenih kredita kreće se oko 7 posto. HPB nema hipoteku kredita u švicarskom franku jer nikad nije odobravala takvu vrstu kredita.

Povratak na novosti