eBankarstvo

GfK istraživanje: HPB prva po povjerenju i preporukama svojih klijenata


HPB kao glavna banka zauzima 4. mjesto u skladu s brojem tekućih računa po čemu joj pripada 10-postotni tržišni udjel

Klijenti Hrvatske poštanske banke iskazali su najviše povjerenja u svoju banku, potvrdilo je godišnje izvješće GfK u kojem su objedinjeni rezultati istraživanja tržišta bankovnih usluga tijekom 2014. na nacionalno reprezentativnom uzorku od 4.000 ispitanika. Tako je HPB zadržala najvišu ocjenu povjerenja svojih klijenata koju je ostvarila i godinu ranije.   

HPB zauzima prvo mjesto i po preporukama svojih klijenata odnosno po broju onih koji bi drugima sigurno preporučili banku s kojom posluju.

Ne žele mijenjati banku - O zadovoljstvu i povjerenju korisnika usluga govore i podaci o namjeri  promjene glavne banke gdje HPB također ostvaruje najbolji razultat. Naime, 61% klijenata kojima je HPB glavna banka odgovorilo je kako sigurno ne bi mijenjali banku, a samo 1% kaže kako bi to sigurno učinili. 

Prema podacima iz ovog izvješća HPB kao glavna banka zauzima 4. mjesto među bankama u Hrvatskoj što je potvrda njezine tržišne pozicije u skladu s brojem tekućih računa. U HPB-u je, naime,  oko 415.000 otvorenih tekućih računa što je više od 10% ukupnog broja tekućih računa u Hrvatskoj i 4. mjesto na bankarskom tržištu.

Povratak na novosti