eBank

Zlatna kuna pripala Hrvatskoj poštanskoj banci


Petnaesta po redu svečana dodjela nagrade Zlatna kuna održana je 25. veljače u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu. Ovo tradicionalno priznanje Hrvatske gospodarske komore za najbolje postignute rezultate u prošloj godini, ove je godine po prvi puta osvojila Hrvatska poštanska banka.

Priznanje se dodjeljuje najboljim tvrtkama nominiranim u različitim kategorijama, a u kategoriji banaka najuspješnijom je proglašena Hrvatska poštanska banka koju je HGK prepoznao kao najbolju banku u Hrvatskoj po izvrsnosti u poslovanju u protekloj godini!

Da podsjetimo i zašto: prošlu je godinu HPB obilježila 28-postotnim rastom aktive i ostvarenom dobiti od 123,5 milijuna kuna, a uz zapažene financijske rezultate koji pokazuju stalni uzlazni trend banka je nastavila s ubrzanim razvojem svih segmenata poslovanja. Tako je značajno proširena vlastita mreža poslovnica i distributivnih kanala, građanima i gospodarstvenicima ponuđeni su novi, konkurentni proizvodi i usluge, a sve to pratio je i porast broja novih zaposlenika za više od 500 unazad tri godine.

Priznanje Zlatna kuna za najuspješniju banku uručio je ministar financija Ivan Šuker, a nagradu je u ime HPB-a preuzeo predsjednik Uprave Josip Protega koji je tom prigodom istaknuo da uspjeh banke leži u jasnoj poslovnoj strategiji menadžmenta te u trudu i radu zaposlenika koji daju sve od sebe.

Povratak na novosti