eBank

Obavijest o uvođenju IBAN konstrukcije na kartice HPB-a


Banka će tijekom kolovoza započeti s izdavanjem novih i zamjenom isteklih kartica za stanovništvo i poslovne subjekte, i to: Maestro i VISA Electron kartica tekućeg računa, Maestro kartica žiro računa, kartice dječje štednje Kockica te VISA Business electron kartice.Odsada će na prednjoj strani kartice biti prikazan broj tekućeg, žiro ili štednog računa s novom IBAN konstrukcijom.
Kontrolni broj kartice (CVC) koji se kod Maestro kartica tekućeg i žiro računa nalazi na prednjoj strani, ubuduće će biti ispisan na potpisnoj traci na zadnjoj strani kartice. Podsjećamo da se kontrolni broj koristi za plaćanje na Internetu ili putem telefonske narudžbe.

Promjena se odnosi i na poslovnu, VISA Business electron karticu gdje će na prednjoj strani biti ispisan broj žiro računa s novom IBAN konstrukcijom. Uz to, skraćeni „broj kartice" koji se sada nalazi na prednjoj strani se više neće ispisivati, već će na prednjoj strani ostati ispisan samo cijeli broj kartice (sastoji se od 16 znamenki, a prva četiri broja započinju s 4233).

Sve dosada izdane kartice HPB-a za fizičke i pravne osobe su važeće bez obzira na promjene i njima se možete služiti do datuma navedenog na kartici. Po isteku, Banka će vam izdati novu karticu.

Povratak na novosti