eBankarstvo

Briga o zaposlenicima

HPB je posvećena stvaranju ugodnog i poticajnog radnog okruženja, ulaganju u razvoj i edukaciju svojih zaposlenika te brizi o njihovim pravima, ravnopravnim odnosima, uključivosti, sigurnosti i zaštiti
Briga o zaposlenicima
Svjesna da su zaposlenici glavni nositelji poslovnih uspjeha, HPB je posvećena stvaranju zdravog, ugodnog i poticajnog radnog okruženja jer ono utječe na motivaciju, posvećenost i zadovoljstvo zaposlenika. Procesi i prakse upravljanja ljudskim resursom usmjereni su osiguravanju ravnoteže  između privatnog i poslovnog života, stručnom usavršavanju i edukacijama, brizi o zdravlju i sigurnosti zaposlenika, njegovanju ravnopravnosti i dostojanstvenog rada. Sve što Banka radi u segmentu upravljanja zaposlenicima iznimno je važno za njen razvoj, ali i za poboljšanje kvalitete  usluge i zadovoljstvo njenih klijenata.
Ulaganje u znanje
Ulaganje u znanje
HPB kontinuirano ulaže u povećanje stručnosti i obrazovanje svojih zaposlenika što smatra osnovom konkurentske snage na tržištu. Banka podržava i promovira cjeloživotno obrazovanje čime utječe na stvaranje dodatne vrijednosti tvrtke te svakom zaposleniku omogućava stjecanje svih potrebnih znanja. Osobito važnim smatra se i prenošenje znanja te razmjena iskustava između zaposlenika, jer osim što se na taj način širi znanje, povezuju se zaposlenici i jača timski duh. HPB kontinuirano provodi digitalno učenje o raznim bankarskim temama kroz eUčionicu, a sve nove zaposlenike uvode se u posao uz HPB Start program te Dan dobrodošlice.
Poštivanje raznolikosti
HPB prepoznaje koliko je raznolikost korisna te se tom idejom vodi kod zapošljavanja i u svakodnevnom odnosu sa zaposlenicima i u upravljanju njima. Ni u kojem slučaju ne tolerira se diskriminacija na temelju spola, roda, dobi, obiteljskog statusa i stanja, nacionalnosti, rase, vjerskih i političkih uvjerenja, članstva u sindikatu, seksualne orijentacije i identiteta, zdravlja, invaliditeta ili tjelesnog oštećenja. Također, promiče se radno okruženje u kojem su zaposlenici slobodni iznijeti svoje mišljenje i stavove.
Poštivanje raznolikosti
Sigurnost i zdravlje
Sigurnost i zdravlje
Sigurnost i zaštita zdravlja naših zaposlenika uvijek su na prvom mjestu. Svi zaposlenici Banke osigurani su dopunskim i dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem te ih se potiče na obavljanje sistematskog pregleda. Osigurane su im pogodnosti u vidu popusta za sportske aktivnosti u suradnji s tvrtkom Multisport te u društvu HPB Sport, mogućnost povoljnije nabavke uredskog namještaja za vlastite potrebe, povoljniji uvjeti na korištenje određenih bankarskih proizvoda, prigodne novčane isplate, kao na primjer za rođenje/posvojenje djeteta ili jubilarne nagrade. 
Poslodavac Partner
Banka potiče transparentnost u radu, inovativnost i spremnost za utakmicu s konkurencijom.
Kao kompaniji s visokom kvalitetom upravljanja zaposlenicima HPB-u je 2019. i 2020. dodijeljen certifikat Poslodavac Partner. HPB je tako dokazala fokusiranost na profesionalne poslovne procese, kreiranje poticajnih radnih mjesta, stalni razvoj i motiviranost zaposlenika.
U 2021. Banka je dobila priznanje Izvrsnost u izazovima za kvalitetno upravljanje ljudskim resursom u vrijeme pandemije. 
Poslodavac Partner
Podatkovni rasadnik
Podatkovni rasadnik
HPB je pokrenula jedinstven interni program podatkovne pismenosti pod nazivom Podatkovni rasadnik. Cilj programa je unapređenje podatkovno/analitičkih kompetencija zaposlenika, povećanje svijesti o važnosti kvalitetnog upravljanja podacima i vođenje HPB-a u data-driven smjeru stvaranjem podatkovnog centra izvrsnosti. U sklopu programa otvoreni je novi kanali komunikacije za zaposlenike uključene u program, planirana su kvartalna meetup druženja s ciljem dijeljenja najboljih praksi i postignuća kroz nova vlastita podatkovna rješenja. Dio fokusa je i na pokazivanju vlastitih grešaka i učenju koje proizlazi iz njih kao preduvjet kvalitetnog razvoja.