eBankarstvo

Briga o zaposlenicima

HPB je posvećena stvaranju ugodnog i poticajnog radnog okruženja, ulaganju u razvoj i edukaciju svojih zaposlenika te brizi o njihovim pravima, ravnopravnim odnosima, uključivosti, sigurnosti i zaštiti
Briga o zaposlenicima
Svjesna da su zaposlenici glavni nositelji poslovnih uspjeha, HPB je posvećena stvaranju zdravog, ugodnog i poticajnog radnog okruženja jer ono utječe na motivaciju, posvećenost i zadovoljstvo zaposlenika. Procesi i prakse upravljanja ljudskim resursom usmjereni su osiguravanju ravnoteže  između privatnog i poslovnog života, stručnom usavršavanju i edukacijama, brizi o zdravlju i sigurnosti zaposlenika, njegovanju ravnopravnosti i dostojanstvenog rada. Sve što Banka radi u segmentu upravljanja zaposlenicima iznimno je važno za njen razvoj, ali i za poboljšanje kvalitete  usluge i zadovoljstvo njenih klijenata.
Ulaganje u znanje
Ulaganje u znanje
HPB kontinuirano ulaže u povećanje stručnosti i obrazovanje svojih zaposlenika što smatra osnovom konkurentske snage na tržištu. Banka podržava i promovira cjeloživotno obrazovanje čime utječe na stvaranje dodatne vrijednosti tvrtke te svakom zaposleniku omogućava stjecanje svih potrebnih znanja. Osobito važnim smatra se i prenošenje znanja te razmjena iskustava između zaposlenika, jer osim što se na taj način širi znanje, povezuju se zaposlenici i jača timski duh. HPB kontinuirano provodi digitalno učenje o raznim bankarskim temama kroz eUčionicu, a sve nove zaposlenike uvode se u posao uz HPB Start program te Dan dobrodošlice.
Poštivanje raznolikosti
HPB prepoznaje koliko je raznolikost korisna te se tom idejom vodi kod zapošljavanja i u svakodnevnom odnosu sa zaposlenicima i u upravljanju njima. Ni u kojem slučaju ne tolerira se diskriminacija na temelju spola, roda, dobi, obiteljskog statusa i stanja, nacionalnosti, rase, vjerskih i političkih uvjerenja, članstva u sindikatu, seksualne orijentacije i identiteta, zdravlja, invaliditeta ili tjelesnog oštećenja. Također, promiče se radno okruženje u kojem su zaposlenici slobodni iznijeti svoje mišljenje i stavove. HPB je u prosincu 2022. potpisala Povelju o raznolikosti te postala dio inicijative koja za cilj ima doprinijeti progresivnom razvoju modernog europskog društva.
Poštivanje raznolikosti
Sigurnost i zdravlje
Sigurnost i zdravlje
Sigurnost i zaštita zdravlja naših zaposlenika uvijek su na prvom mjestu. Svi zaposlenici Banke osigurani su dopunskim i dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem te ih se potiče na obavljanje sistematskog pregleda. Osigurane su im pogodnosti u vidu popusta za sportske aktivnosti u suradnji s tvrtkom Multisport te u društvu HPB Sport, mogućnost povoljnije nabavke uredskog namještaja za vlastite potrebe, povoljniji uvjeti na korištenje određenih bankarskih proizvoda, prigodne novčane isplate, kao na primjer za rođenje/posvojenje djeteta ili jubilarne nagrade. 
Poslodavac Partner

Banka potiče transparentnost u radu, inovativnost i spremnost za utakmicu s konkurencijom uz snažan fokus na stvaranje poticajnog radnog okruženja, stalni razvoj i motiviranost zaposlenika.
U 2021. Banka je dobila priznanje Izvrsnost u izazovima za kvalitetno upravljanje ljudskim resursom u vrijeme pandemije, a 2023. sedmu godinu zaredom dodijeljen joj je certifikat Poslodavac Partner, svrstavajući je među najprestižnije poslodavce na domaćem tržištu.

Poslodavac Partner
Podatkovni rasadnik
Podatkovni rasadnik
HPB je pokrenula jedinstven interni program podatkovne pismenosti pod nazivom Podatkovni rasadnik. Cilj programa je unapređenje podatkovno/analitičkih kompetencija zaposlenika, povećanje svijesti o važnosti kvalitetnog upravljanja podacima i vođenje HPB-a u data-driven smjeru stvaranjem podatkovnog centra izvrsnosti. U sklopu programa otvoreni je novi kanali komunikacije za zaposlenike uključene u program, planirana su kvartalna meetup druženja s ciljem dijeljenja najboljih praksi i postignuća kroz nova vlastita podatkovna rješenja. Dio fokusa je i na pokazivanju vlastitih grešaka i učenju koje proizlazi iz njih kao preduvjet kvalitetnog razvoja. 
Tvrtka prijatelj zdravlja
Svojom predanošću dobrobiti zaposlenika i promicanju zdravog načina života HPB je uspješno ispunila sve kriterije za dobivanje oznake 'Tvrtka prijatelj zdravlja' u okviru projekta 'Živjeti zdravo' Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Banka svojim primjerom pokazuje da je ulaganje u zdravlje i promicanje zdravog načina života njenih zaposlenika vrlo visoko na ljestvici prioriteta u poslovanju.
Tvrtka prijatelj zdravlja