Društvena odgovornost

HPB za napredniju Hrvatsku

 

HPB je društveno odgovorna institucija koja potiče napredak društva različitim aktivnostima i projektima:

Banka nastoji povećati standarde društvenog razvoja, potaknuti i druge na sudjelovanje te doprinijeti općoj dobrobiti društva.

Suradnja s mladim umjetnicima

Hrvatska poštanska banka prvu veliku prodajnu izložbu ‘Plati i nosi’ s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu organizirala je 2018. Cilj projekta je promocija mladih umjetnika – studenata kojima su ovakvi susreti sjajna prilika na putu do publike i kupaca te dodatna motivacija na početku karijere. Posjetitelji izložbe imaju mogućnost kupiti odabrana umjetnička djela po prihvatljivoj cijeni i time podržati naše mlade suvremene umjetnike.

Briga o zajednici

HPB nastoji svoje poslovanje uskladiti s potrebama društva i djelovanjem pozitivno utjecati na lokalnu i globalnu zajednicu. Od 2007. godine HPB kao članica UN Global Compact inicijative svoj fokus stavlja na održivi razvoj o kojem redovito izvještava.

Mladi

Ulaganjem u znanje novih generacija HPB želi pripremiti mlade za ‘svijet odraslih’ i osigurati bolju budućnost Hrvatske.

Edukacije

HPB nije odvojena od zajednice u kojoj posluje i svjesna je izazova s kojima se suočava te u svrhu financijskog opismenjavanja osmišljava besplatne edukacije za sve.

Sponzorstva i donacije

Banka želi ostvariti pozitivan utjecaj na svoje radno i društveno okruženje te rado potiče i podržava projekte od kulturne, znanstvene i društvene važnosti.

Zaposlenici

Da društvena odgovornost zaista živi u HPB-u dokazuju humanitarne akcije njenih zaposlenika.

Okoliš

HPB kod svojih zaposlenika, klijenata i poslovnih partnera potiče ekološki odgovorno ponašanje i racionalno gospodarenje energijom i otpadom.