eBankarstvo

Doprinos društvu i zajednici

Odgovarajući na potrebe društva i zajednice u kojoj posluje, HPB nastoji pozitivno utjecati na lokalnoj i globalnoj razini stvarajući uvjete za bolji život u Hrvatskoj
Doprinos društvu i zajednici
Svojim inicijativama i projektima, poslovnim suradnjama, sponzorskim i donatorskim aktivnostima te humanitarnim radom, HPB predano pruža podršku zajednici u kojoj posluje, nastojeći osigurati potporu gdje je najpotrebnija.
Financijska pismenost
Financijska pismenost
Imati kontrolu nad financijama i znati donositi prave odluke postaje sve zahtjevnije. Zato HPB inicira i provodi mnoge aktivnosti usmjerene povećanju financijske pismenosti mladih, građana i poduzetnika te ulaže u znanje novih generacija.  
Volontiramo za Hrvatsku
'Volontiramo za Hrvatsku', naziv je projekta korporativnog volontiranja započetog u 2021. u sklopu aktivnosti posvećenih obilježavanju 30. obljetnice HPB-a. Zaposlenici Banke sudjeluju u volonterskim akcijama usmjerenima zajednici i okolišu u nastojanju da pružimo trajni doprinos održivom razvoju i stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj u skladu s našom misijom.
Volontiramo za Hrvatsku
Naši HPB humanitarci
Naši HPB humanitarci
Povezanost i prijateljstvo HPB-a s Domom za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Vugrovca koji djeluje u sklopu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i brine o napuštenoj malodobnoj djeci traje još od 2008. godine. S vremenom je prijateljstvo s djecom u Vugrovcu sve snažnije, a sve veći broj zaposlenika HPB-a u božićno vrijeme sudjeluje u susretu i zajedničkoj blagdanskoj proslavi.   
Brinemo o najmlađima s UNICEF-om
U suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku HPB želi doprinijeti osiguravanju boljih uvjeta za djecu diljem svijeta. Sudjelovanjem u UNICEF-ovim programima Čuvari djetinjstva i Partnerstvo s malim i srednjim tvrtkama zajedno s našim klijentima putem redovnih mjesečnih donacija Banka podržava brojne aktivnosti za djecu u teškim socijalnim prilikama u nastojanju da stvorimo bolji svijet za njih i cijelo društvo. 
Brinemo o najmlađima s UNICEF-om
HPB za sigurnije škole i vrtiće
HPB za sigurnije škole i vrtiće
Na početku školske godine 2023. HPB se pridružila programu Hrvatskog Crvenog križa 'Sigurniji vrtići i škole' u kojem djeca te svi oni koji s njima rade u vrtićima i školama, uče sigurnosne postupke u izvanrednim situacijama poput potresa, prvu pomoć, zdravo nošenje sa stresom, te nošenje s različitim izazovima klimatskih promjena. HPB je svoj doprinos dala osiguravši 30 vrijednih torbi prve pomoći.
Sponzorstva i donacije
HPB želi ostvariti pozitivan utjecaj na svoje radno i društveno okruženje te rado potiče i podržava projekte od kulturne, znanstvene i društvene važnosti. Sponzorskim projektima HPB podržava različite kulturne, sportske i edukativne programe, kao i mnoge gospodarske, znanstvene i ekološke projekte. Donacijskim programom Banka pomaže čuvanju kulture i tradicije te stvaranju boljih uvjeta rada obrazovnih i zdravstvenih institucija. Podrškom humanitarnim organizacijama i udrugama, nastojimo pomoći gdje je najpotrebnije, a  potrebno, posebice djeci i mladima. 
Zamolbu za sponzorstvo ili donaciju s osobnim podacima možete poslati putem emaila: [email protected] ili poštom na adresu: Hrvatska poštanska banka d.d., Ured za marketing, Jurišićeva ulica 4, 10000 Zagreb.
Sponzorstva i donacije