HPB-ovo humanitarno srce

Neposredno prije Božića 2008. godine, poziv za pomoć stigao je iz Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Vugrovca. Dom djeluje u sklopu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i brine o napuštenoj malodobnoj djeci.
Već prvom božićnom akcijom koju su pokrenuli zaposlenici HPB-a pod nazivom ‘I četkica jedna njima je vrijedna’ u Vugrovec je stiglo mnoštvo darova i raznih životnih potrepština koje mnogi doživljavaju olako jer su nam dostupne bez nekog posebnog odricanja.
Kako je vrijeme prolazilo, rastao je i broj zaposlenika okupljenih oko istog cilja i veza djece iz Doma Vugrovec i HPB-a bila je sve snažnija.

Danas, i jedni i drugi s velikom radošću iščekujemo naš sljedeći susret – koliko zbog darova koje djeca nestrpljivo otvaraju, toliko i zbog dječjeg osmjeha i veselih lica što je nama, zaposlenicima HPB-a, uistinu najljepši poklon!

Održivo poslovanje

Hrvatska poštanska banka od 2007. godine članica je i potpisnica UN Global Compact inicijative. Kao dio najveće svjetske inicijative na području društveno odgovornog poslovanja, HPB dosljedno provodi aktivnosti utemeljene na ulaganju u razvoj zaposlenika, transparentnom poslovanju i dostupnosti klijentima te brizi za zajednicu i okoliš.

HPB svake godine priprema Izvještaj o napretku s pregledom stanja, ciljeva i poduzetih aktivnosti vezano uz deset načela odgovornog poslovanja podijeljena u četiri poglavlja: