Ulaganje u znanje

Educiranje školaraca

Uspješno upravljanje osobnim financijama u današnjim (ne)prilikama predstavlja izuzetno zahtjevan posao. Financijsko obrazovanje postaje nužna karika u odgoju djece želimo li im omogućiti da jednog dana, kad odrastu, budu pripremljeni na financijske izazove danas naše, a sutra njihove svakodnevice.

HPB učenicima srednjih škola kontinuirano daje prilike za nova znanja o financijama i ulaganju. U okviru Europskog i Svjetskog tjedna novca bankari HPB-a diljem Hrvatske već niz godina uče školarce o osnovnim financijskim pojmovima i o odgovornom ulaganju i trošenju novca. Poslovnice Banke u tjednu novca posjeti preko 1000 gimnazijalaca i učenika ekonomskih, tehničkih i strukovnih škola. HPB istražuje stavove školaraca i studenata o novcu, a promovirajući rezultate istraživanja u javnosti doprinosi širenju svijesti o potrebi odgovornog upravljanja vlastitim novcem.

Proizvodi za mlade

Ponuda HPB-a za mlade uključuje proizvode već za one najmlađe koji tek uče što je novac. HPB Kockica prepoznatljiva je dječja štednja uz koju djeca uče kako raspodijeliti i uštedjeti novac.

Za one nešto starije HPB nudi personalizirani program financijskog poslovanja HPB Kombinaciju Diplomac koja studentima uz otvoren tekući ili žiro račun nudi različite pogodnosti na bankarske i nebankarske proizvode. Između ostalog, uz HPB Diplomac moguće je ostvariti nižu kamatnu stopu na studentske kredite namijenjene troškovima obrazovanja.

Za olakšano bankarsko poslovanje, bezbrižnu online kupovinu i odlazak na putovanje HPB mladima od 14 i više godina nudi VISA Prepaid karticu koja je idealno sredstvo za učenje upravljanja financijama na jednostavan i moderan način.

U suradnji s gradom Prelogom temeljem Programa dodjele povlaštenih kredita HPB redovnim i izvanrednim studentima s prebivalištem na području Preloga omogućuje financiranje osnovnih troškova života uz posebne HPB-ove studentske linije.

Donacije učenicima i studentima

Kao donator Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu HPB pomaže mladim talentiranim ljudima u daljnjem obrazovanju i radu. S ciljem unapređenja životnog i kulturnog standarda učenika i studenata, Banka podupire rad Zaklade kojoj je osnovna uloga stipendiranje nadarenih i uspješnih učenika te nagrađivanje za njihov volonterski angažman i društveno odgovoran rad, kao i pružanje potpore učenicima i studentima s invaliditetom.