O nama

30 godina smo s vama zahvaljujući povjerenju 600.000 klijenata.

Vjerujemo u:

HPB u brojkama

Pridružite nam se

Dostupni smo vam

Rastite zajedno s nama

Osnovne informacije

Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo
Jurišićeva 4, HR-10000 Zagreb

MB: 3777928
OIB: 87939104217
SWIFT: HPBZHR2X
IBAN: HR46 2390 0011 0700 0002 9

Uprava i Nadzorni odbor

Uprava:
Marko Badurina – predsjednik Uprave, Anto Mihaljević – član, Ivan Soldo – član

Nadzorni odbor:
Marijana Miličević – predsjednik Nadzornog odbora, Željko Lovrinčević – zamjenik predsjednika, Marijana Vuraić Kudeljan – član

Naše poslovanje

Poslovnom mrežom koju čini 57 poslovnica i 12 regionalnih centara HPB je na raspolaganju klijentima diljem Hrvatske. Vlastitim poslovnicama i kroz projekt ‘Banka u Pošti’ HPB stalno povećava dostupnost te je zajedno s Poštom u 2017. postala najveći distributivni kanal osnovnih bankarskih proizvoda i usluga u Hrvatskoj s više od 200 poslovnica i ureda.

Etički kodeks

Upoznajte se sa sustavom vrijednosti kojima smo posvećeni i kojima vjerujemo.
Svjesni činjenice da naše poslovanje i usluge koje pružamo, naše djelovanje u društvenoj zajednici i prisustvo u javnom prostoru utječu na naše klijente, zaposlenike, društvenu zajednicu, dioničare, regulatorna tijela, ugovorne partnere i konkurenciju, ovim Etičkom kodeksom u središte naše pozornosti stavljamo upravo te odnose.

Sprječavanje sukoba interesa

Politika upravljanja sukobom interesa je temeljni akt HPB Grupe kojim se uspostavljaju osnovna načela kojima je cilj utvrđivanje, smanjenje ili sprječavanje stvarnih i potencijalnih sukoba interesa.

Društvena odgovornost

Društveno odgovornim poslovanjem HPB nastoji povećati standarde društvenog razvoja i doprinijeti općoj dobrobiti hrvatskog društva.

HPB Grupa

Hrvatska poštanska banka je 100-postotni vlasnik društava HPB Invest d.o.o. HPB Nekretnine d.o.o  koji zajedno čine HPB Grupu.

Pristup informacijama

Katalog informacija HPB-a, zahtjevi za pristup, dopunu, ispravak ili ponovnu uporabu informacije.

Antikorupcijski program

Povjerljivost, sigurnost i prijava nepravilnosti.

Održivo financiranje

Banka kao društveno odgovorna institucija nastoji uključiti okolišne, društvene i upravljačke čimbenike u svoje odluke u ulaganjima kako bi svojim poslovanjem pozitivno utjecala na lokalnu i globalnu zajednicu, povećala standarde društvenog razvoja te potaknula i druge na sudjelovanje koje će doprinijeti općoj dobrobiti društva.