Žene u biznisu: Sve je u znanju

Uvijek učiti, organizirati život da obrazovanje bude izvedivo i uspješno i, prije svega, odlučiti koliko je važno ulagati u daljnju karijeru. To je poruka panela o cjeloživotnom učenju na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu održanoj 5. prosinca 2019.

Na panelu su sudjelovali Lucia Ana Tomić (HPB), Jasminka Horvat Martinović (Wiener osiguranje), Katija Klepo (AD Plastik), Mia Pećina Drašković (Filmski ured Grada Zagreba), Sandra Uzelac (Brodogradilište Viktor Lenac) i Miodrag Šajatović (Lider).

Lucia Ana Tomić, direktorica Ureda za usklađenost i podršku Upravi HPB-a naglasila je kako se uvijek i u svakoj situaciji može učiti: „Sve što sam htjela raditi nisam radila, život me ‘pobacao’ po malim uličicama no iz svake situacije sam nešto htjela naučiti, bila sam znatiželjna. To nam sada omogućava cjeloživotno obrazovanje“.

Tomić je podsjetila da je Hrvatska na listi Svjetske banke po indeksu kritičkog promišljanja na 136. od 140. mjesta: „Kritičko promišljanje kaže: Nemoj nikada dizati glas, nego argument, a za to nam treba znanja. Ponekad je potrebno izaći iz okvira vlastite struke i upustiti se u područja koja nam nisu primarna, bilo da je to antropologija, sociologija, filozofija ili bihevioralna ekonomija, kako bismo vidjeli iz drugog kuta“.