Tomislav Vuić za Globus: Želim još bolji i veći HPB

Sad smo mi oni koji preuzimaju, nismo više samo meta

Istina je da smo puno bolji, ali vlasnika treba pitati je li zadovoljan mojim načinom upravljanja. Kao banka želimo biti i bolji i veći, ali stvarno veći. To nije mala ambicija. Kolege su mi zabranili govoriti koliki HPB treba biti, kažu da me nitko neće  shvaćati ozbiljno, rekao je Tomislav Vuić u velikom intervjuu za Globus.

Vuić se osvrnuo na preuzimanje Jadranske banke, što je bitan korak u sustizanju konkurencije i dobra vježba, dobro je prema javnosti i za atmosferu unutar kuće: „Sad smo mi oni koji preuzimaju, nismo više samo meta. Kupnjom i pripajanjem JABA-e stekli smo iskustvo i napravili velik iskorak u Dalmaciji, tržištu koje nam je jako važno“.

Organskim rastom možemo dosta postići, no ukaže li se prilika za dobru akviziciju, važno je da smo sposobni brzo reagirati, zajedno s vlasnikom koji mora odobriti i odluku i prikupljanje kapitala, kazao je Vuić na pitanje o mogućim novim preuzimanjima.

Uvjeren je da HPB u osuvremenjivanju svojeg biznisa može konkurirati velikim bankama te podsjeća da su već napravljeni iskoraci u digitalnom poslovanju gdje smo bili brži od konkurencije.

Intervju pročitajte ovdje.