Svjetlana Petrović na konferenciji o fintechu i bankama

O fintechu i novim bankarskim trendovima raspravljalo se na konferenciji Poslovnog dnevnika u utorak, 29. listopada. Nove tehnologije nude kreativna rješenja koja olakšavaju i ubrzavaju financijsko poslovanje pa u tom smjeru napreduje transformacija banaka s ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Na panelu ‘Fintech i bankarski sustav’ sudjelovala je i Svjetlana Petrović, direktorica Direkcije digitalnog bankarstva HPB-a te naglasila da je Banka spremna na tehnološke izazove i nastavlja s inovacijama jer bez njih nema budućnosti. HPB je, iako se smatra najtradicionalnijom bankom, tržištu već ponudila značajne inovacije, podsjetila je Petrović – od SuperSmart računa, eGotovine, ePoslovnice kojoj se jedinoj u Hrvatskoj može pristupiti na mobilnom bankarstvu itd. U društvu jake konkurencije s kojom nam nije uvijek ugodno i lako Svjetlana je promovirala mjesto HPB-a u digitalnom svijetu, dosadašnje uspjehe i svjesnost izazova koji su na pomolu.

Jedna od poruka s konferencije je da je u uvjetima rastućeg fintecha, važno znati da postoje brojni poznati i nepoznati rizici, a promjene kojima smo okruženi u svakodnevnom poslovanju trebamo iskoristiti kao priliku za dalji razvoj.

Ekonomski analitičar Velimir Šonje na Konferenciji je predstavio HUB analizu 70. ‘Fintech: prijetnja ili prilika: Hoćemo li „klikati” negdje drugdje?’ te napomenuo da je za brzinu prihvaćanja inovacija važna demografija i gospodarski razvoj. ‘O svemu u konačnici odlučuju potrošači, a financijska i digitalna pismenost zajedno pritom imaju iznimnu važnost’ – kazao je Šonje.