Sve više gradova i općina bira HPB

Poslovanjem s HPB-om svaka kuna zadržava se u Hrvatskoj i time se povećavaju prilike za daljnji razvoj zemlje, rekao je Mihaljević na 11. susretu gradonačelnika i poduzetnika

11. susret gradonačelnika i poduzetnika pod nazivom ’48 sati’ u organizaciji Lidera u Šibeniku u srijedu 27. studenoga s ciljem traženja novih modela suradnje gradova i poslovnog sektora otvorio je ministar uprave Ivan Malenica. Uloga gradova i općina u poticanju poduzetništva sve je naglašenija, a Hrvatska poštanska banka sve više sudjeluje u projektima koji povećavaju kvalitetu života lokalne zajednice.

‘Hrvatskoj poštanskoj banci iznimno su važni projekti održivog razvoja, oni koji stvaraju uvjete za bolji život i poslovanje diljem Hrvatske, povećavaju zaposlenost i mogu zaustaviti iseljavanje iz naše zemlje – takve poslove podržavamo i sami ih potičemo kod naših klijenata i partnera’, istaknuo je član Uprave Anto Mihaljević na otvaranju konferencije.

Mihaljević je kazao kako sve veći broj gradova i općina bira HPB kao banku koja osigurava podizanje standarda u lokalnoj sredini te da se istodobno – poslovanjem s domaćom bankom – svaka kuna zadržava u Hrvatskoj i time povećavaju prilike za razvoj zemlje.

Marina Puljiz, izvršna direktorica Sektora poslovanja s velikim poduzećima i javnim sektorom govorila je o modelima financiranja s osvrtom na različite izvore financiranja, ulogu EU fondova te kreditne linije HPB-a za investicije.