Lucia Ana Tomić: Idealno je za mentore imati i ženu i muškarca

Ključ svakog dobrog mentorstva je vjerovati u osobu koju mentorirate, čuti ju i usmjeriti na njezin put. Ne put koji bi mentor izabrao, nego onaj najbolji za tu osobu, kaže u intervjuu za Večernji list Lucia Ana Tomić, izvršna direktorica Sektora za usklađenost i korporativno upravljanje u HPB-u. Lucia Ana Tomić jedna je od mentorica u projektu ‘Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama’ Večernjeg lista i časopisa Zaposlena.

‘Mentorstvo je jedan od najboljih alata jer nam daje žive primjere iz prakse i mogućnost postavljanja pitanja čime podižemo razinu kritičkog promišljanja neophodnog za svaki rast’, smatra Tomić. Empatiju i organiziranost izdvaja kao iznimno važne za proces mentoriranja, a na pitanje je li bolje imati mentoricu ili mentora kaže da je idealno za mentore imati i ženu i muškarca. ‘Tako učimo o različitostima i imamo bolji uvid iz oba kuta na istu situaciju. Od žene možemo naučiti razumijevanje, slušanje, balansiranje među zadacima (privatno i profesionalno), analitičnost. I puno ćete češće čuti da vam žena kaže o tome kako je i gdje pogriješila. Od muškaraca možemo naučiti strateško promišljanje, orijentiranost na cilj, upornost i želju za novim pobjedama’.
Također, naglašava kako puno više možemo naučiti iz neuspjeha nego iz uspjeha, ako nas to ne zaustavi, to nam gradi karakter.