HPB i UNICEF za više dječjih osmijeha

Hrvatska poštanska banka i Ured UNICEF-a za Hrvatsku potpisali su sporazum o suradnji kojim Banka klijentima od listopada omogućava brzo i jednostavno potpisivanja trajnih naloga za UNICEF-ov program Čuvari djetinjstva. Riječ je o inicijativi kojom klijenti putem redovitih mjesečnih donacija stvaraju bolje uvijete za život djece koja se nalaze u teškim socijalnim prilikama te pomažu spasiti živote najmlađih u humanitarnim krizama diljem svijeta.

‘Potičući širenje mreže UNICEF-ovih donatora kroz sve naše poslovnice, želimo širiti pozitivan utjecaj u zajednici u kojoj poslujemo.’ – rekao je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a.

‘Ova vrijedna suradnja s HPB-om omogućiti će da se naša obitelj Čuvara djetinjstva proširi, a time i povećaju naša ulaganja s ciljem zaštite i ostvarenja prava djece u Hrvatskoj i svijetu’ – istaknula je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

U Hrvatskoj UNICEF provodi brojne programe za djecu i obitelji, koji uključuju podršku djeci s teškoćama u razvoju, djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, djeci koja nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju te djeci i obiteljima u teškim životnim okolnostima.