Antonija Zorić na Liderovoj konferenciji o izvozu

Izvršna direktorica Sektora poslovanja s malim i srednjim poduzećima HPB-a Antonija Zorić sudjelovala je na okruglom stolu „Veliki svjetski izazovi za male i srednje poduzetnike“

Na šestoj konferenciji o izvozu u organizaciji poslovnog tjednika Lider pod geslom ‘Pametni znaju čemu služi izvoz’ sudjelovala je izvršna direktorica Sektora poslovanja s malim i srednjim poduzećima HPB-a Antonija Zorić. Na okruglom stolu „Veliki svjetski izazovi za male i srednje poduzetnike“ panelisti su raspravljali kako se nositi sa svjetskim tržištem i ponuditi vrhunsku uslugu i proizvod s dodanom vrijednošću.

Okrugli stol pokrenuo je raspravu o suradnji među izvoznicima i postoje li ambasadori hrvatskog izvoza, a zaključak je da je uz iskustvo velikih tvrtki lakši, sigurniji i manje rizičan put izvoza za one manje. Antonija Zorić na panelu je komentirala kakvi su rizici u kreditiranju malih i srednjih poduzeća koja kreću na vanjska tržišta te napomenula da su financijske institucije među najreguliranijima.

Alternative nema – bez izvoza se ne može, a savjet malim i srednjim poduzetnicima s ove konferencije je da budu drugačiji, ponude lokalno, iskoriste kontakte, kvaliteta proizvoda i usluga se podrazumijeva.