eBankarstvo

Vedrana Čulo Gusić: Mentorstvo je proces u kojem obje strane uče

12.01.2021
Vedrana Čulo Gusić: Mentorstvo je proces u kojem obje strane uče

Najveća vrijednost mentorstva nije samo u dijeljenju znanja i vještina već u mogućnosti da nekome otkrijete talente za koje nije niti znao da ih ima. Snaga je u motivaciji i sposobnosti mentora da kod mentorirane osobe izgradi sigurnost i samopouzdanje da u svakom trenutku zna što i kako napraviti, rekla je u intervjuu Večernjem listu Vedrana Čulo Gusić, direktorica Ureda za razvoj uslužnog modela i prodajnog osoblja HPB-a, Vedrana Čulo Gusić ove godine sudjeluje u projektu ‘Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama’ Večernjeg lista i časopisa Zaposlena.

‘Za mene je mentorstvo dvosmjerni proces u kojem, neovisno o iskustvu, obje strane uče i od svake sam mentorirane osobe nešto naučila. Rado dijelim svoje prvo iskustvo u kojem sam mentorirala kolegicu u brzom programu učenja i razvoja osobnih bankara koja je u vrlo kratkom roku preuzela menadžersku ulogu. Mene je to iskustvo naučilo kako je potrebno imati i dati dovoljno slobode da osoba stekne samopouzdanje kojim gradi sebe i preuzima odgovornost za aktivnosti’, naglašava Čulo Gusić.

Uloga mentora je, zaključuje, naglasiti jake strane i poticati razvoj mentorirane osobe u tom smjeru, da slobodno i samostalno razmišlja, predlaže i odlučuje uz argumente i tako izgradi svoj mikrosvijet.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Povratak na novosti