eBankarstvo

Upozorenje: prijevarna/lažna nagradna igra na Facebook stranici

23.06.2022
Upozorenje: prijevarna/lažna nagradna igra na Facebook stranici

Skrećemo pozornost na uočenu pojačanu aktivnost prevaranata koji socijalnim inženjeringom, putem Facebook stranice promoviraju prijevarnu/lažnu nagradnu igru. Kao organizatora prijevarne/lažne nagradne igre navode HPB koja u suradnji sa Hrvatskom poštom dijeli tri nagrade ukoliko se uplati iznos od 15,00 HRK. Facebook stranica sadrži sve službene podatke banke kako i broj Kontakt centra (0800) čime prevaranti lažno predstavljaju HPB.

Napominjemo da ukoliko zaprimite link putem kojega vam se otvori Facebook stranica sa prijevarnom/lažnom nagradnom igrom putem koje HPB u suradnji sa Hrvatskom poštom dijeli tri nagrade ukoliko se uplati iznos od 15,00 HRK, molimo vas da budete oprezni sa provođenjem plaćanja te nikako ne šaljete osobne podataka, kao što su preslike podataka s kartica, preslike osobne iskaznice ili podatke o stanjima računa.

HPB ne traži dostavu osobnih podataka, kao što su preslike podataka s kartica, preslike osobne iskaznice ili podatke o stanjima računa, e-mailom ili telefonskim putem.

Navedeno može upućivati na prijevaru te vas molimo za iznimni oprez prilikom zaprimanja takvih poruka.

Detaljnije informacije o prijevarama i kako se zaštititi od njih mogu se saznati na web stranici:
Povratak na novosti