eBankarstvo

Svečanost HPB-a u Zadru

18.06.2021
Svečanost HPB-a u Zadru

Hrvatska poštanska banka je 17. lipnja 2021. u Zadru svečano otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo na novoj adresi - Put Murvice 12D, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku.
 
Na području Regionalnog centra Dalmacija - sjever kojem pripadaju Zadarska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska županija Hrvatskoj poštanskoj banci povjerenje je iskazalo više od 60 tisuća klijenata. Kao i u cijeloj Hrvatskoj, HPB i na ovom području ima najveću mrežu bankarskih usluga - od ukupno 58 vlastitih poslovnica, 9 je u ovoj regiji, a od 1000 poštanskih ureda u koje je uvedena ponuda Banke u sklopu strateškog partnerstva s Hrvatskom poštom, 120 lokacija je na području spomenute tri županije što je iznimno značajno za mala mjesta i otoke.  
 
'Vjerujem da HPB nije samo veliki broj poslovnica i da nismo samo najrasprostranjenija mreža bankarskih usluga u Hrvatskoj zahvaljujući prisutnosti u mreži poštanskih ureda, nego da smo pored toga i najbitnije - velika podrška ostvarenju vaših obiteljskih i životnih ciljeva, realizaciji vaših manjih i većih investicijskih projekata te pouzdan partner u razvoju vašeg poslovanja. HPB je tu da podrži realizaciju vaših planova i kao što naša misija kaže, tu smo da Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj, pogotovo sada', naglasio je na svečanom otvorenju predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.
 
Badurina očekuje da su neki od značajnijih izazova svakodnevice s kojima se susrećemo zadnjih godinu i pol ipak iza nas što HPB-u omogućava fokus na zadatak 'biti brži i dostupniji u narednom razdoblju, još više na raspolaganju klijentima koji nas trebaju'.
 
U regiji Dalmacija - sjever HPB bilježi stalni rast broja klijenata u svim segmentima, a nakon uspješnog pripajanja Jadranske banke  prije dvije godine svoju je poziciju dodatno osnažila.  
 
HPB je u ovom dijelu Dalmacije financirala projekte kapitalne infrastrukture te je iznimno aktivna u programima subvencioniranih turističkih kredita, dodjele državnih potpora poduzetnicima pogođenima pandemijom kao i posebnim poslovnim suradnjama u kojima županije omogućavaju subvencionirane kamate za malo gospodarstvo, obrtnike, te poduzetništvo mladih, žena i početnika. Banka postiže sve bolje rezultate s APN stambenim kreditima za koje je i ove godine ponudila najniže kamatne stope te je spremna za aktivnu ulogu i u predstojećoj izgradnji POS stanova.  
 
'Veselimo se novim zajedničkim projektima i sve većoj prepoznatljivosti HPB-a kao poželjnog financijskog partnera u cijeloj našoj regiji', kazala je Kristina Špika-Jović, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo za regiju Dalmacija - sjever. 
 
Povodom svečanog otvorenja u Zadru, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Dalmacija - sjever Katarina Grabovac uručila je donaciju vrijednu 40 tisuća kuna za sanaciju ambulante u Ninu ravnateljici Doma zdravlja Zadarske županije Renati Bek.
 
HPB u 2021. obilježava 30 godina poslovanja i 15 godina rada u Zadru te svojim poslovanjem i projektima učvršćuje povjerenje svojih 549 tisuća klijenata diljem Hrvatske, a društveno odgovornim aktivnostima nastoji što više doprinositi zajednici i njezinu napretku.
Povratak na novosti