eBankarstvo

Predstavljen logo Nove hrvatske banke, članice HPB Grupe

22.03.2022
Predstavljen logo Nove hrvatske banke, članice HPB Grupe

22. ožujka 2022. – Novo ime i vizualni identitet Nove hrvatske banke koristit će se do završetka integracije u HPB čije trajanje se okvirno procjenjuje na oko godinu dana

 
Predstavljen je vizualni identitet i logotip Nove hrvatske banke koji odražavaju novi početak i dodatno naglašavaju povezanost s HPB Grupom. 
 
Podsjećamo, Jedinstveni sanacijski odbor, središnje sanacijsko tijelo u okviru Bankarske unije, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, donio je odluku o pokretanju postupka sanacije Sberbank d.d. Zagreb kako bi se osigurala financijska stabilnost u Republici Hrvatskoj. 
 
Sanacija je provedena prodajom te je Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo (HPB) postala novi vlasnik Sberbank d.d., odnosno svih 615.623 dionica koje predstavljaju 100 posto temeljnog kapitala prenesene su na HPB te je banka dobila sufiks „- u sanaciji“.
 
Odmah nakon što je Hrvatska poštanska banka preuzela 100-postotni udio, pokrenut je pripremni proces rebrendiranja i javnosti je predstavljeno buduće ime banke - Nova hrvatska banka.
 
Novo ime i vizualni identitet Nove hrvatske banke koristit će se do završetka integracije u HPB što predstavlja proces čije trajanje se okvirno procjenjuje na oko godinu dana.  Zbog priprema za uvođenja eura koje se upravo odvijaju u obje banke, pripajanje je planirano nakon službenog usvajanja euro valute.
Povratak na novosti