eBankarstvo

Odluka Stožera civilne zaštite o uvođenju sigurnosne mjere obveznog testiranja

15.11.2021
Odluka Stožera civilne zaštite o uvođenju sigurnosne mjere obveznog testiranja

Poštovani,
 
Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021., dostupnoj na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja glede bolesti COVID-19, definirano je da se mjera odnosi i na sve stranke koje dolaze u službene prostorije HRVATSKE POŠTANSKE BANKE, dioničko društvo (dalje: Banka), sve pružatelje usluga koji pružaju različite usluge ili obavljaju druge poslove u prostorima Banke kao i druge osobe koje dolaze u prostore Banke po bilo kojoj osnovi.
 
Odluka stupa na snagu od utorka, 16. studenog 2021. te će svi klijenti Banke i sve druge osobe koje po bilo kojoj osnovi dolaze u prostorije Banke, trebati predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili provedenom testiranju ovlaštenoj osobi Banke. Banka ne pohranjuje EU digitalne COVID potvrde niti druge odgovarajuće dokaze. Više informacija o obradi osobnih podataka u kontekstu Odluke Stožera dostupno je na internetskoj stranici Banke.
 
Drugi odgovarajući dokazi u skladu s Odlukom Stožera obuhvaćaju dokaze o:
  • preboljenju bolesti COVID-19 i postavljenoj dijagnozi na temelju brzog antigenskog testa unazad 12 mjeseci, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite koja se izdaje na temelju brzog antigenskog testa,
  • kontaktu s dijagnosticiranim COVID-19 bolesnikom u obitelji, proglašene su tzv. vjerojatnim slučajem, a bolest im nije dijagnosticirana laboratorijskim testom, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju unutar 12 mjeseci,
  • PCR testom dijagnosticiranoj bolesti COVID-19 prije više od 6, a manje od 12 mjeseci, što se dokazuje  potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalazom PCR testa ne starijim od 12 mjeseci,
  • preboljenju bolesti COVID-19, a bolest je dijagnosticirana PCR-om, BAT-om ili proglašenjem vjerojatnim slučajem, a cijepljene su jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, pri čemu nije prošlo više od 12 mjeseci od cijepljenja, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalazom pozitivnog PCR testa i potvrdom o cijepljenju jednom dozom cjepiva unutar navedenog razdoblja.
 
Osobe koje neće moći predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi navedeni odgovarajući dokaz neće moći ulaziti niti boraviti u službenim prostorijama Banke.
 
Popis ovlaštenih ustanova i laboratorija za testiranje dostupan je na mrežnoj stranici Ravnateljstva civilne zaštite i mrežnim stranicama drugih relevantnih institucija.
 
Banka ostaje predana pružanju najviše kvalitete usluge svojim klijentima, u skladu s zakonskim propisima.
 
S poštovanjem,
Vaš HPB
Povratak na novosti