eBankarstvo

Moja zelena odluka

22.04.2021
Moja zelena odluka

Naša ekološka inicijativa povodom Dana planeta Zemlje

Svake godine 22. travnja diljem svijeta obilježavamo Dan planeta Zemlje. Idealan trenutak da preispitamo svoje navike i razmislimo na koji ih način možemo unaprijediti kako bismo pomogli očuvanju okoliša. Zelenom i održivom poslovanju težimo i mi u HPB-u te uz inicijative našeg Zelenog ureda kontinuirano povećavamo ekološku osviještenost naših zaposlenika i potičemo ih na racionalnu potrošnju energije i resursa te smanjivanje negativnog utjecaja na okoliš. 
Izvanredne okolnosti života i poslovanja u kojima smo se našli 2020. godine bile su dodatni poticaj da mnoge poslovne aktivnosti (poput potpisivanja dokumentacije, organizacije sastanaka i sjednica, provođenje edukacija) digitaliziramo što je imalo velik utjecaj na potrošnju papira i uštedu energenata. „Novonormalni“ uvjeti, ali i odgovorno ponašanje naših zaposlenika smanjili su negativan utjecaj naše banke na okoliš na rekordno nisku razinu, što dokazuju rezultati mjerenja potrošnje papira i energenata koje kontinuirano provodimo jednom godišnje.
Kako bismo dodatno doprinijeli zaštiti okoliša, ove godine povodom Dana naše planete pokrećemo internu inicijativu „Moja zelena odluka“ s ciljem da na individualnoj razini osvijestimo važnost odgovornog gospodarenja otpadom, na radnom mjestu i izvan njega. Prve aktivnosti ove inicijative bit će usmjerene na smanjenje potrošnje plastike i korištenje održivih materijala.  
Veselimo se novim ekološki održivim navikama jer znamo da time čuvamo naš planet za svoju djecu!
Povratak na novosti