eBankarstvo

Kreditna linija za poticanje stočarske proizvodnje

29.04.2021
Kreditna linija za poticanje stočarske proizvodnje

Hrvatska poštanska banka jedna je od banaka koja je s Bjelovarsko-bilogorskom županijom potpisala Ugovor o suradnji na programu kreditiranja stočarske proizvodnje. 

Riječ je o novoj kreditnoj liniji za stočarsku proizvodnju kojom se potiče nabava grla za tov junadi i svinja te nabava rasplodnih junica, ovaca i koza. Kredit se odobrava u iznosima od 36 do 250 tisuća kuna., a kamatna stopa banke iznosi od 3,65% do 4,00% godišnje što uz subvenciju Županije od 1,80% znači da krajnji korisnik-poljoprivrednik snosi kamatu najviše do 2,20%.
Ugovor je sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Damirom Bajsom potpisala Andrea Dokmanović, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo Bjelovar HPB-a te tom prilikom naglasila: „Izuzetno cijenim ovu suradnju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i jako sam ponosna što svake godine potpisujemo ugovore. Ova linija kompletno je usklađena s agro rokovima i potrebama naših klijenata koji su izuzetno zadovoljni uvjetima. Moram priznati da je ovo jedna od rijetkih branši koja ima najmanje izazova vezanih za tešku naplatu. Drago mi je da je ova linija u cijelosti pomoć našim poljoprivrednicima i drago mi je da sam dio ove priče gdje i moja banka može sudjelovati u razvoju gospodarstva naše regije“. 
Povratak na novosti