eBankarstvo

HPB-u nagrada za Dionicu s najvećem porastom cijene

15. 12. 2023.
HPB-u nagrada za Dionicu s najvećem porastom cijene

Nakon prošlogodišnjeg proglašenja HPB-a Dionicom s najvećim porastom prometa u 2022., na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Zagrebačke burze održanoj 15. prosinca u hotelu Westin, HPB-u su dodijeljene dvije nagrade: za Dionicu s najvećim porastom cijene te PwC-ovo Priznanje za najveći napredak u izgradnji povjerenja javnosti.
 
Nagrade je primio predsjednik Uprave Banke, Marko Badurina i tom prilikom izjavio: „Ova nagrada je dokaz pouzdanja investitora nastavno na izrazito dobre rezultate koje smo ostvarili u 2022. i 2023., a što se reflektira u povećanju tržišne kapitalizacije u ovoj godini, a činjenica da drugu godinu zaredom primamo nagradu Zagrebačke burze u različitim kategorijama ukazuje da investitorska zajednica i javnost visoko ocjenjuju našu strategiju rasta tržišnog udjela, a pred nas stavlja odgovornost da nastavimo opravdavati velika očekivanja. 
Iznimno mi je zadovoljstvo istovremeno biti i među dobitnicima PWC-ovog Priznanja za najveći napredak u izgradnji povjerenja javnosti, jer ovo priznanje pokazuje da se trud koji smo tijekom više godina uložili u unapređenje korporativnog upravljanja i komunikacija - isplatio.
HPB je u 2023. pripojila Novu hrvatsku banku, ostvaren je značajan rast, a izvrstan trend poslovanja nastavljen odličnim financijskim rezultatom. Zahvaljujem svima koji su omogućili da dobijemo ovu nagradu - našim dioničarima na povjerenju, klijentima na lojalnosti, a kolegicama i kolegama - HPB-ovcima i HPB-ovkama - na svemu što zajedno činimo kako bi HPB danas bila uspješna, snažna i važna institucija. Nastavljamo kreirati vrijednost za sve naše dionike, sve s kojima poslujemo kao i za cijelo tržište.“   
 
Podsjećamo, kao jedna od najlikvidnijih dionica s iznimno visokim dnevnim prometima ostvarenima na Zagrebačkoj burzi, dionica HPB-a je u rujnu 2023. uključena u dioničke indekse CROBEX.

Povratak na novosti