eBankarstvo

HPB proširila podršku UNICEF-u zajedno s klijentima-poduzetnicima

01.07.2021
HPB proširila podršku UNICEF-u zajedno s klijentima-poduzetnicima

Hrvatska poštanska banka i Ured UNICEF-a za Hrvatsku proširili su suradnju u sklopu koje Banka od 1. srpnja 2021. uvodi mogućnost brzog i jednostavnog potpisivanja trajnih naloga za UNICEF-ov program donacija malih i srednjih tvrtki kako bi zajedno još snažnije podržali aktivnosti za dobrobit djece.

Ugovaranjem ove usluge klijenti HPB-a iz sektora malog i srednjeg poduzetništva svojim redovitim mjesečnim donacijama postaju članovi zajednice koja brine i ulaže u osiguravanje prava djece i  poboljšanje njihovih životnih uvjeta u Hrvatskoj i svijetu.  
Uz kontinuiranu pomoć u kriznim situacijama izazvanima potresima i pandemijom, UNICEF je u ovoj godini posebno usmjeren na programe podrške djeci s teškoćama u razvoju koja se u izvanrednim okolnostima suočavaju s dodatnim preprekama za izgradnju svoje budućnosti te rizicima da ostanu isključena iz društva. Uz potporu obitelji i razumijevanje zajednice u kojoj odrastaju, djeci s teškoćama za napredak je potrebna pomoć stručnjaka te pristup uslugama poput dnevnog boravka i grupne psihosocijalne podrške koje uključuju rehabilitatora, socijalnog radnika, medicinske sestre, a prema potrebi i logopeda, kinezioterapeuta, psihologa, likovnog i glazboterapeuta. U Hrvatskoj je za mnogu djecu s teškoćama takva podrška još uvijek nedostupna, posebno u najslabije razvijenim područjima. Cilj UNICEF-a je pomoći osigurati da svako dijete s teškoćama u Hrvatskoj ima jednake mogućnosti za kvalitetnu skrb, podršku i zaštitu.
 
Kako program redovitih mjesečnih donacija malih i srednjih poduzeća omogućava stalnu provedbu UNICEF-ovih programa za najranjivije skupine djece te hitnu humanitarnu pomoć u kriznim situacijama, HPB želi potaknuti širenje mreže donatora i zajedno sa svojim klijentima stvarati bolje uvjete života i odrastanja djece gdje je to najpotrebnije.
Povratak na novosti