eBankarstvo

HPB preuzeo Sberbank Hrvatska: Sav novac je siguran, klijenti opet mogu poslovati normalno

02.03.2022
HPB preuzeo Sberbank Hrvatska: Sav novac je siguran, klijenti opet mogu poslovati normalno

Veliko olakšanje za klijente Sberbanke - Hrvatska poštanska banka je upravo preuzela Sberbank. Novac klijenata je ponovno siguran, a uvjeti poslovanja su nepromijenjeni. U srijedu, 2. ožujka 2022. od 12 sati banka će otvoriti poslovnice za sve klijente i nastavlja redovno poslovanje kao dio HPB Grupe.

“Reagirali smo u iznimno kratkom roku i omogućili našim sugrađanima da slobodno raspolažu svojim sredstvima. Istovremeno, preuzimanjem Sberbanke jačamo buduću poziciju HPB-a na tržištu, a to je velika vijest i za naše zaposlenike i dioničare.

Od danas, naši novi klijenti mogu nastaviti normalno koristiti sve financijske usluge, bez ograničenja i zato čestitam svima koji su dali sve od sebe kako bi se ova situacija riješila čim prije”, poručio je predsjednik Uprave HPB-a, Marko Badurina.

HPB je jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj, a u 2021. ostvarila je najbolji rezultat u 30 godina povijesti banke i rekordnu neto dobit od 202 milijuna kuna.

Kao jedna od najdostupnijih banaka u Hrvatskoj, u poslovanju posebno vodi računa o manjim sredinama u kojima bankarske usluge nisu dostupne jer se uz vlastite poslovnice oslanja i na poslovnu mrežu Hrvatske pošte kroz oko 1.000 ureda.

Banka je i jedna od predvodnica inovacija i digitalizacije sektora te se niz godina ističe i kao najaktivnija u programu subvencioniranih stambenih APN kredita.
Povratak na novosti