eBankarstvo

HPB-ov Europski tjedan novca

01.04.2022
HPB-ov Europski tjedan novca

Imali smo izvrstan Europski tjedan novca (EMW) 2022: trajao je 10 radnih dana, surađivali smo sa 19 škola diljem Hrvatske razgovarajući o ulozi novca i banaka i s prvašićima i s maturantima te studentima prezentirali temu ESG-a, dobili smo pohvale i pozive za buduću suradnju.

Financijskoj edukaciji mladih uvijek posvećujemo najveću moguću pažnju kako bismo doprinijeli da nove generacije budu spremne donositi odgovorne odluke o novcu, a ove smo godine posebno ponosni na našu ulogu i rezultate u EMW-u. Naše kolegice iz tima internih trenera pripremile su odlične prezentacije za različite dobne skupine školaraca, naši centri su u 10 gradova organizirali edukacije u dogovoru sa školama, a kao i do sada odazvali smo se pozivu HGK te sudjelovali u seriji online predavanja zajedno s ostalim financijskim institucijama. 

Zahvaljujući kolegicama i kolegama iz poslovne mreže kao i onima koji su kao naši predstavnici sudjelovali u aktivnostima HGK, Tjedan novca odradili smo za peticu. Bilo je pitanja i rasprava, a posebno nas veseli da škole traže nastavak suradnje i na svojim stranicama objavljuju informacije o edukacijama koje smo za njih pripremili. 

Irena Mirić i Inja Bulat Desović, direktorica i osobna bankarica iz Centra Karlovac organizirale su prezentaciju o bankarskom poslovanju za učenike Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu i OŠ Turanj, a Marsela Sparožić, direktorica Centra Rijeka i Silvija Sever, osobna bankarica Centra Rijeka 2 za učenike Ekonomske škole Mijo Mirković iz Rijeke.

Vedrana Hranić, direktorica i Zoran Jurkić, osobni bankar u Centru Bjelovar održali su predavanje u Srednjoj ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar dok je Marina Škibola, direktorica Centra Zadar bankarsko poslovanje i važnost upravljanja osobnim financijama predstavila učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Zahvaljujući Katarini Grabovac, direktorici RC za stanovništvo Dalmacija - sjever i Nikolini Šarin, direktorici Centra Šibenik učenici Ekonomske škole Šibenik slušali su predavanje o bankarstvu i financijama, a učenici Privatne gimnazije i ekonomsko-informatičke škole Futura Zagreb imali su priliku upoznati osnove bankarskog poslovanja od Kristine Pravdić, voditeljice tima za edukaciju prodajne mreže iz URUMPO-a.  

Tomica Gašparac, direktor Centra Velika Gorica je educirao učenike OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici, Đorđe Obranović i Ivana Orehovec, direktor i voditeljica smjene Centra Koprivnica su održali predavanje u OŠ Koprivnički Bregi, Koprivnica, a Damir Franić, direktor Centra Makarska ugostio je učenike OŠ Oca Petra Perice Makarska. Posebnu je ulogu imala Jelena Maleš Đekanović, direktorica Centra Jurišićeva sa svojim suradnicima jer su nam gosti bili prvašići OŠ Ivan Gundulić Zagreb. Oni već sada puno znaju o novcu – i o kuni, i o skoroj zamjeni u eure, razgovarali su o novčanicama koje su vidjeli, o štednji i načinu na koji štede, o radu bankomata, a imali su i pitanja za naše bankare. 

Sandra Skoko, specijalistica za edukaciju, i ove je godine naša najaktivnija predstavnica u suradnji s HGK s prezentacijom bankarskog poslovanja za srednjoškolce u Varaždinu, Zadru, Pakracu i Otočcu, Nikola Somina, rukovoditelj Odjela prodaje HPB Investa, prezentirao je fondovsku industriju za učenike u Zagrebu i Pakracu dok je Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje održala predavanje za studente Ekonomskog fakulteta u Rijeci o ESG-u. 

Svim kolegicama i kolegama koji su ovogodišnji EMW obilježili svojim angažmanom za financijsku edukaciju djece i mladih čestitamo na trudu i zahvaljujemo na vremenu odvojenom za aktivnost koja nas svrstava među institucije s naglašenom društvenom odgovornošću. Sudjelovanjem u EMW-u kao i  sličnim edukacijama tijekom cijele godine te nastavkom video serijala 'HPB za financijsku pismenost' unapređujemo svoje aktivnosti važne za financijsku budućnost različitih generacija. 
Povratak na novosti