eBankarstvo

HPB i HP potpisale ugovor o strateškom partnerstvu

04.01.2022
HPB i HP potpisale ugovor o strateškom partnerstvu

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA I HRVATSKA POŠTA POTPISALE OKVIRNI UGOVOR O STRATEŠKOM PARTNERSTVU I EKSTERNALIZACIJI

Zagreb, 4. siječnja 2022. – Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo i HP - Hrvatska pošta d.d. nastavljaju jačati suradnju na projektu 'Banka u Pošti'

 
Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo (HPB) i HP - Hrvatska pošta d.d. (HP) potpisale su 31. prosinca 2021. godine novi Okvirni ugovor o strateškom partnerstvu i eksternalizaciji s ciljem unaprjeđenja razine kvalitete usluge klijentima.
Strateškim partnerstvom HPB-a i HP-a te realizacijom projekta 'Banka u Pošti' stvorena je najveća poslovna mreža s ponudom bankarskih usluga fizičkim osobama i u najmanjim i najudaljenijim mjestima u našoj zemlji, a 2020. godine ovaj projekt proširen je i na pružanje bankovnih usluga poslovnim korisnicima.
Fizičkim osobama omogućeno je obavljanje kunskog platnog prometa i ugovaranje proizvoda i usluga Banke u 1016 poštanskih ureda, a poslovnim subjektima usluge su dostupne na 987 lokacija.
S tim u vezi, projekt 'Banka u Pošti' učinio je bankarsko poslovanje dostupnim svima diljem Hrvatske koji u svojim sredinama nisu imali potrebne usluge, što je ujedno i najveća vrijednost ovog jedinstvenog projekta. U tom je kontekstu priprema Okvirnog ugovora bila iznimno zahtjevna, s obzirom da je riječ o kompleksnom pravnom i poslovnom procesu koji je opsežno reguliran i podliježe strogim odredbama regulatora.
Povratak na novosti