VISA kartica na rate - HPB - Hrvatska poštanska banka

VISA kartica na rate

 

 

 

Prednosti VISA kartice na rate

  • kupovina na rate bez kamata u zemlji i inozemstvu na svim VISA prodajnim mjestima
  • mogućnost odabira modela otplate na 3,6 ili 12 rata
  • gotovinu s bankomata i internetsku kupovinu otplaćujete na rate
  • model otplate možete promijeniti u svakom trenutku u poslovnici Banke, poštanskom uredu, putem internetskog bankarstva ili pozivom na broj 072 472 472
  • kupovina prepaid bonova svih mobilnih operatera u Hrvatskoj te bonova za HAC - ENC uređaje

Odabir modela uz jednostavno plaćanje

VISA kartica na rate je posebna kreditna kartica koju možete koristi bilo gdje u zemlji i inozemstvu. Omogućuje vam kupovinu roba i usluga, podizanje gotovine s bankomata i kupnju putem interneta uz automatsku obročnu otplatu troškova bez obračuna kamata.

Vaš model podjele na rate odabirete sami prilikom ugovaranja kartice, a možete odabrati otplatu na 3, 6 ili 12 rata. Prilikom kupovine karticom nije potrebno posebno objašnjavati trgovcu o kakvom se načinu kupnje radi, već je dovoljno predočiti karticu, unijeti PIN ili potpisati potvrdu o plaćanju te uzeti kopiju - vaša transakcija se automatski dijeli na odabrani broj rata. Minimalni iznos ispod kojeg se transakcije ne dijele na rate već se plaćaju u cijelosti je 200 kuna za sva tri modela otplate.
Model otplate možete promijeniti u bilo kojem trenutku putem Internet bankarstva, pozivom na broj 072 472 472 ili predajom pisanog zahtjeva u bilo kojoj poslovnici Banke.

Kartica je vezana uz vaš kunski tekući račun otvoren u HPB-u, a uz karticu osnovnog korisnika možete zatražiti do dvije kartice za dodatne korisnike.

Obračun i kontrola troškova

Korištenjem VISA kartice na rate njeno se raspoloživo stanje umanjuje za ukupan iznos transakcije. Prva rata dospijeva na naplatu bez odgode, dok preostale rate dospijevaju mjesečno, na dan u mjesecu dospijeća prve rate i automatski se podmiruju s vašeg tekućeg računa. Raspoloživo stanje sredstava na kartici povećava se za iznos svake otplaćene rate.

Vaše troškove možete podmiriti i prije no što određena rata dođe na naplatu, i to u cijelosti ili djelomično. U slučaju djelomičnog podmirenja troškova sami odabirete transakcije koje želite prijevremeno otplatiti. Otplata se vrši u poslovnicama Banke.

Mjesečne troškove i raspoloživo stanje vaše kartice možete pratiti putem mjesečne Obavijesti o učinjenim troškovima koju vam dostavljamo poštom ili e-poštom ili putem govornog automata na broju telefona 072 472 472.

Za kupovine koje se dijele na više rata obračunava se jednokratna naknada koja dospijeva zajedno s prvom ratom otplate. Iznos naknade izračunava se u postotku ukupnog iznosa transakcije, a postotak ovisi o broju rata na koje se otplata dijeli.

Za korištenje kartice ne plaćate godišnju članarinu, već se članarina obračunava mjesečno.

Modeli otplate

MODEL 1 - podjela na 3 rate
Iznos transakcije Broj rata Naknada za kupovinu Naknada za isplatu gotovine - HPB uređaji Naknada za isplatu gotovine - tuđi uređaji u zemlji Naknada za isplatu gotovine - tuđi uređaji u inozemstvu
do 200 kn 1 0,0% 15 kn 25 kn 30 kn
iznad 200 kn 3 1,0% 3,0% najmanje 35 kn 4,0% najmanje 45 kn 4,5% najmanje 50 kn
MODEL 2 - podjela na 6 rata
Iznos transakcije Broj rata Naknada za kupovinu Naknada za isplatu gotovine - HPB uređaji Naknada za isplatu gotovine - tuđi uređaji u zemlji Naknada za isplatu gotovine - tuđi uređaji u inozemstvu
do 200 kn 1 0,0% 15 kn 25 kn 30 kn
iznad 200 kn 6 2,0% 4,5% najmanje 35 kn 5,0% najmanje 45 kn 5,5% najmanje 50 kn
MODEL 3 - podjela na 12 rata
Iznos transakcije Broj rata Naknada za kupovinu Naknada za isplatu gotovine - HPB uređaji Naknada za isplatu gotovine - tuđi uređaji u zemlji Naknada za isplatu gotovine - tuđi uređaji u inozemstvu
do 200 kn 1 0,0% 15 kn 25 kn 30 kn
iznad 200 kn 12 3,0% 6,0% najmanje 35 kn 7,0% najmanje 45 kn 7,5% najmanje 50 kn

Kako postati korisnikom kartice?

1. Pažljivo pročitajte Opće uvjete za izdavanje i korištenje VISA kartice na rate za fizičke osobe

2. Ispunite Pristupnicu i predajte je u poslovnici Banke ili uredu Hrvatske pošte. Preporučamo da odaberete poslovnicu koja će vam biti najpogodnija za preuzimanje vaše kartice.

3. Odluku o izdavanju kartice, visini odobrenog limita i instrumentima osiguranja naplate, Banka donosi sukladno svojim aktima i prema vlastitoj procjeni o čemu ćemo vas pisano obavijestiti na kućnu adresu.

4. Po primitku tajnog broja (PIN-a) karticu s obavijesti preuzmite na adresi poslovnice Banke, ukoliko ste Pristupnicu predali u poslovnici HPB-a. Ako ste Pristupnicu predali u uredu Hrvatske pošte kartica će vam biti poslana preporučenom poštom na adresu za korespodenciju.

Pristupnice možete ispuniti na vašem računalu, a potrebno ih je vlastoručno potpisati pred odgovornim djelatnikom Banke ili poštanskog ureda.
Za punu funkcionalnost interaktivnih PDF obrazaca potrebna vam je najnovija verzija Adobe Readera.

Ugovorite sastanak (fizičke osobe)

Želite li ugovoriti sastanak sa službenikom Banke u Vama najbližem mjestu, unesite svoje podatke i mi ćemo Vas kontaktirati.
Ime: *
Prezime: *
Jeste li klijent HPB-a:
Želim da me kontaktirate putem:
Broj telefona / E-mail adresa *
Želim sastanak u poslovnici: *
Zanimaju me informacije o: *
Detalji upita: