eBank

Za autentifikaciju transakcija PIN umjesto potpisa


Novi način autentifikacije transakcija PIN-om uz već postojeće vrste kartica na koje se primjenjuje, obuhvatit će i sljedeće kartice HPB-a: Mastercard s odgodom plaćanja, Mastercard kreditnu karticu, zlatnu Mastercard karticu, Pošta&HPB karticu te Visa Business charge karticu.
  • Postojećim Mastercard i Visa karticama klijenti će se moći koristiti bez promjene, odnosno transakcije će autentificirati potpisom do isteka roka važenja kartice, nakon čega će im biti izrađena zamjenska beskontaktna kartica s kojom će se transakcije nadalje autentificirati PIN-om.
  • Korisnicima Mastercard kreditnih kartica uz novoizrađenu zamjensku karticu bit će izrađen i poslan na kućnu adresu pripadajući PIN, bez naplate naknade.
  • Korisnici Visa kartice na rate i Visa prepaid kartice po izradi novih zamjenskih kartica zadržat će postojeći PIN.
  • Sve novoizdane Mastercard i Visa kartice za građane i poslovne subjekte omogućuju beskontaktno plaćanje i primarno sredstvo autentifikacije transakcija će na isplatnim i prodajnim mjestima biti PIN.
  • PIN se koristiti za aktivaciju nove kartice i njene beskontaktne funkcionalnosti te za autentifikaciju svih beskontaktnih transakcija iznad 100 kuna. Transakcije do 100 kuna najčešće se provode samo prislanjanjem kartice, nakon provedene inicijalne aktivacije kartice.
Za više informacija o načinu korištenja i plaćanja karticama nazovite nas na besplatni broj 0800 472 472.
Povratak na novosti