eBank

Trendovi u poslovanju HPB-a u 2012.


Usprkos prisutnom općem trendu razduživanja stanovništva, Hrvatska poštanska banka bilježi rast kredita klijentima sektora stanovništva za 8,5 posto u odnosu na početak godine. Od toga su najviše rasli stambeni krediti, po stopi od 15,6 posto.

Osim značajnog rasta kredita, u istom razdoblju je zabilježeno pojačano zanimanje građana za otvaranje tekućih računa u HPB-u i za izdavanje kartica. Tako je u prvih šest mjeseci 2012. godine 19 tisuća građana povjerilo vođenje svojih osobnih financija banci i otvorilo tekući račun, dok je istodobno izdano 39 tisuća novih kartica. Posebno zanimljiva je nova VISA kartica na rate koju je banka ponudila klijentima 15. lipnja 2012., te je samo u prva tri tjedna izdano preko 800 kartica.
Svoje usluge HPB pruža u 57 organizacijskih jedinica i pokriva gotovo sve regije u zemlji. Ove je godine banka otvorila poslovnicu u Kninu te svoju drugu poslovnicu u Rijeci. Do kraja godine planira se otvaranje novih poslovnica banke u Čakovcu, Sisku, Šibeniku te osme poslovnice u Zagrebu (naselje Špansko-Malešnica). Pored vlastite poslovne mreže, ono što banku čini jedinstvenom i najdostupnijom na domaćem tržištu je ponuda dijela usluga preko mreže poštanskih ureda.

Povratak na novosti