eBank

Kunski stambeni krediti u redovnoj ponudi banke


Stambeni kredit u kunama banka je ponudila građanima u rujnu ove godine kao dio posebne ponude s trajanjem do kraja prosinca, no s obzirom na interes građana za ovim proizvodom, kao i zbog tržišnih okolnosti, banka će ga svojim klijentima nastaviti nuditi i dalje u okviru svoje redovne ponude.

HPB je prva građanima ponudila kunske stambene kredite bez valutne klauzule te je među prvima snizila kamatnu stopu na stambene kredite uz valutnu klauzulu ispod pet posto fiksno za prvu godinu otplate kredita. Također, HPB u svojoj ponudi nikada nije imala stambene kredite vezane uz švicarski franak.

HPB ovu godinu završava nastavljajući strategiju širenja poslovne mreže koju namjerava ostvarivati i iduće godine otvarajući svoje nove poslovnice diljem zemlje. Treće tromjesečje 2011. godine, HPB je zaključila sa 70,6 milijuna kuna neto dobiti, a tijekom godine je uvela i nekoliko novih proizvoda koji su, uz poboljšane uvjete kreditiranja, rezultirali povećanjem bruto stambenih kredita stanovništvu za čak 31,8 posto u odnosu na 2010. godinu.

Hrvatska poštanska banka odlučila je stambene kredite u kunama bez vezanosti uz valutnu klauzulu uvrstiti u svoju redovnu ponudu. Osim zbog značajnog iskazanog interesa građana za ovim proizvodom, svoju odluku banka temelji i na ostvarenim poslovnim rezultatima tijekom godine, povoljnoj valutnoj i ročnoj strukturi depozita, kao i dobroj likvidnosnoj situaciji.

Povratak na novosti