Znanje je moć - HPB - Hrvatska poštanska banka

Znanje je moć

Hrvatska poštanska banka svjesna je da je ulaganje u znanje i intelektualni kapital najbolja investicija i osnovni preduvjet jačanja konkurentnosti naše zemlje. Svoju osjetljivost za pitanja vezana uz kvalitetu studentskog života, HPB dokazuje sudjelovanjem u raznim projektima usmjerenim unaprjeđenju obrazovanja mladih te stalnim podupiranjem mnogobrojnih obrazovnih projekata, institucija i pojedinaca. Podržavajući studente stipendiranjem te provođenjem stručnih praksi, Banka izravno pomaže mladim ljudima u stjecanju prvih radnih iskustava. 

Europski tjedan novca: Prilika za nova znanja o financijama i ulaganju

U okviru Europskog tjedna novca Hrvatska poštanska banka već niz godina učenicima srednjih škola pruža priliku da nauče osnovne financijske pojmove te kako što odgovornije ulagati i trošiti novac. Poslovnice banke u tjednu novca posjeti preko  1000 gimnazijalaca te učenika ekonomskih, tehničkih i strukovnih škola.

Posebne kreditne linije za studente grada Preloga

Hrvatska poštanska banka i Grad Prelog potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji temeljem Programa dodjele povlaštenih kredita studentima s područja Grada Preloga. Time je redovnim i izvanrednim studentima s prebivalištem na području Grada Preloga omogućeno financiranje osnovnih troškova života uz posebne HPB-ove studentske kredite.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Hrvatska poštanska banka, kao donator Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, potvrđuje svoje opredjeljenje – pomoći mladim talentiranim ljudima u daljnjem obrazovanju i radu. S ciljem unaprjeđenja životnog i kulturnog standarda učenika i studenata, Banka podupire rad Zaklade kojoj je osnovna uloga stipendiranje nadarenih i uspješnih učenika te nagrađivanje za njihov volonterski angažman i društveno odgovoran rad, kao i pružanje potpore učenicima i studentima s invaliditetom.