Donacije - HPB - Hrvatska poštanska banka

Donacije

Svojim donacijskim programom Hrvatska poštanska banka već niz godina pomaže stvaranju boljih uvjeta rada mnogih obrazovnih i zdravstvenih institucija. Također, podupiranjem mnogih humanitarnih organizacija i udruga, Banka pruža potporu osobama s posebnim teškoćama i potrebama, a posebice djeci i mladima. Izdvajamo samo neke od donacija:

Europski parlament mladih Hrvatske

Europski parlament mladih u Hrvatskoj nacionalni je ogranak Europskog parlamenta mladih koji djeluje diljem Europe s ciljem poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u društvu. Zasjedanja ovog parlamenta sastoje se od rada u odborima koji konsenzusom nastoje riješiti pojedine aktualne probleme u međunarodnoj, društvenoj, političkoj, ekonomskoj i kulturnoj sferi. HPB ovom donacijom dokazuje da je banka usmjerena mladim generacijama, s osobitim naglaskom na potporu projekata vezanih za odgoj i obrazovanje mladih.

Tržište novca i kratkoročnih vrijednosnica d.d.

Tržište novca i kratkoročnih vrijednosnica osnovano je 1990. godine kao uređeno mjesto javnog trgovanja sudionika novčanog tržišta. Dugi niz godina organizira godišnju znanstveno-stručnu konferenciju „Hrvatsko novčano tržište", a u radu konferencije sudjeluju ugledni stručnjaci i predstavnici najvažnijih financijskih institucija u Republici Hrvatskoj nastojeći na taj način doprinijeti razvoju i transparentnosti hrvatskog novčanog tržišta. Hrvatska poštanska banka od 2005. godine pruža potporu organiziranju te aktivno sudjeluje u radu ove znanstveno-stručne konferencije.

Sinjska alka

Brojne manifestacije u Hrvatskoj uživaju veliku popularnost i prepoznatljivost, a jedna od njih ima posebno mjesto - Sinjska alka. Tu slavnu vitešku igru UNESCO je 2010. godine uvrstio na popis svjetske nematerijalne baštine. Alka se održava svake godine početkom kolovoza u spomen na 1715. i pobjedu Sinjana u bitci protiv Turaka koji su željeli osvojiti Sinjsku tvrđavu, a HPB već tradicionalno svojim donacijama pruža potporu organizaciji ovog poznatog događaja.