HPB spremna za novu eru ženskog poduzetništva

U ponedjeljak 22. listopada, održana je EBRD-ova konferencija “Žene u poduzetništvu: Pokretači rasta” na kojoj je sudjelovala Sanja Obradović, direktorica Direkcije podrške prodaji za gospodarstvo HPB-a.

Primjer HPB-a i sve važnije podrške koju pružamo ženama u biznisu pokazuje da se poduzetnice sve više okreću djelatnostima u kojima prevladavaju muškarci poput prerađivačke, ICT industrije, građevinarstva, poslovanja s nekretninama, ali i poljoprivrede. Suradnja HPB-a s EBRD- om omogućuje u tom poslu i financijsku podršku kao i kvalitetno partnerstvo i mentorstvo.

„Stvaramo pretpostavke za dugoročan partnerski odnos s našim klijenticama, želimo im biti oslonac u svim poslovnim potrebama i fazama razvoja njihovog biznisa. Nastavljamo razvijati programe za umrežavanje poduzetnica i organizirati radionice na kojima ih učimo poslovnim vještinama, savjetujemo i mentoriramo da procjene ima li njihova ideja tržišnu vrijednost“, rekla je Obradović.

HPB surađuje i s drugim organizacijama i udrugama koje promoviraju i potiču žensko poduzetništvo i koje su svojim primjerom  pokrenule novu eru ženskog poduzetništva u Hrvatskoj.