HPB omogućila podizanje gotovine bez kartice

Uslugom e-gotovina Hrvatska poštanska banka prva u Hrvatskoj omogućila podizanje gotovine na bankomatu korištenjem mobitela

Hrvatska poštanska banka prva u Hrvatskoj predstavila je uslugu e-gotovina, podizanje gotovine na bankomatu bez kartice. Usluga korisnicima mobilnog bankarstva omogućuje jednostavno, brzo i sigurno podizanje gotovine na HPB-ovim bankomatima – njih 344 u cijeloj Hrvatskoj, unosom koda iz mobilne aplikacije mHPB.

HPB je inovativna banka koja svojim klijentima želi omogućiti jednostavan pristup sve većem broju financijskih usluga u svakodnevnom poslovanju. Tehnologija mijenja životne i poslovne potrebe, a mi smo spremni ponuditi nove, moderne usluge važne našim klijentima, naglasio je Mladen Mrvelj, član Uprave HPB-a zadužen za informatiku.

S obzirom na današnju ulogu mobitela, sve je više bankarskih usluga povezano s mobilnim bankarstvom. HPB svojim klijentima od danas omogućava da jednostavno i sigurno putem mobilnog bankarstva podignu gotovinu s bankomata, bez upotrebe kartice. Dovoljno je prijaviti se u mobilnu aplikaciju mHPB, odabrati iznos, kreirati jednokratni kod i upisati ga u bankomatBankomatBankomat je uređaj koji klijentu, korisniku kartice, omogućuje podizanje gotovine, daje informacije o stanju na računu, a nerijetko nudi i mogućnost dodatnih usluga kao što su uplata gotovine te ... je uređaj koji klijentu, korisniku kartice, omogućuje podizanje gotovine, daje informacije o stanju na računu, a nerijetko nudi i mogućnost dodatnih usluga kao što su uplata gotovine te ..., kazao je Danijel Baruškin, izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva HPB-a.

Baruškin je najavio da HPB uslugu e-gotovina početkom 2018. godine planira proširiti opcijom brzog slanja gotovine drugim osobama odabirom kontakta iz telefonskog imenika. Tako će klijenti HPB-a jednostavnim i sigurnim slanjem koda i drugima omogućiti podizanje gotovine bez kartice na bankomatima ili u poslovnicama Banke kao i u partnerskoj mreži HPB-a.

Prva u Hrvatskoj HPB je omogućila prijavu na mobilno bankarstvo otiskom prsta, uvela mogućnost blokade/deblokade kartica korištenjem aplikacije mHPB, a prošle godine prva na hrvatskom bankarskom tržištu ponudila online tekući račun, otvaranje tekućeg računa bez dolaska u poslovnicu.

Više o usluzi e-gotovina saznajte na našim stranicama.